Πίτα Hot-Dog
Το αγαπημένο hot-dog αντί σε ψωμάκι, Πίτα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα βουτύρου αν μας αρέσει. Ετσι παραλείπουμε το βουτύρωμα. Οι ποσότητες της σάλτσας μπάρμπεκιου και της μουστάρδας είναι κατά τα γούστα μας (νομίζω ότι 5-6 κουταλιές σούπας αρκούν). Βοηθά επίσης πολύ να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα και μπάρμπεκιου σε συσκευασία πλαστική (squeezy) όπου η ροή είναι ελεγχόμενη και έτσι θα τις ρίξουμε σε γραμμούλες σε όλη την επιφάνεια και με την ανάποδη ενός κουταλιού τις απλώνουμε στο φύλλο και τα λουκάνικα αντίστοιχα. Αν δεν μας αρέσει η σάλτσα μπάρμπεκιου χρησιμοποιούμε κέτσαπ.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
8 λουκάνικα τ.Φραγκφούρτης
-
Σάλτσα Μπάρμπεκιου
-
Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
-
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν.
-
2
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί.
-
3
Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
-
4
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή θυμάρι.
-
5
Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
-
6
Βάζουμε από πάνω την μουστάρδα.
-
7
Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και κλείνουμε την πίτα μας ενώνοντας τα δύο φύλλα.
-
8
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
-
9
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο (ανάλογα με το πόσο "δυνατό" φούρνο έχουμε)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)