Πίτα με ανθότυρο, άνηθο και μανιτάρια
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε να φτιάξετε δικό σας χωριάτικο φύλλο τότε βάζετε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κούπα λάδι, 1 κουταλάκι ξύδι και χλιαρό νερό εωσότου έχετε μια ζύμη μαλακή. Στην συνέχεια αφήνετε την ζύμη να «αράξει» ½ ώρα και χωρίζετε σε μπάλες. Δοκιμάστε να ανοίξετε την πρώτη για να δείτε το μέγεθος που ταιριάζει στο ταψί σας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε το μέγεθος της σαν ¨μπούσουλα¨.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο, την φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
-
3
Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μίγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).
-
4
Χαράσσουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
-
5
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.
-
6
Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή εωσότου ροδίσει καλά.
Σχόλια (10)