Eri75
Eri75 @cook_8470317

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε να φτιάξετε δικό σας χωριάτικο φύλλο τότε βάζετε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κούπα λάδι, 1 κουταλάκι ξύδι και χλιαρό νερό εωσότου έχετε μια ζύμη μαλακή. Στην συνέχεια αφήνετε την ζύμη να «αράξει» ½ ώρα και χωρίζετε σε μπάλες. Δοκιμάστε να ανοίξετε την πρώτη για να δείτε το μέγεθος που ταιριάζει στο ταψί σας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε το μέγεθος της σαν ¨μπούσουλα¨.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό (αν δεν κάνω δικό μου παίρνω ένα παραδοσιακό Θρακιώτικο)
  2. 300 γρ. ανθότυρο
  3. 200 γρ. φέτα
  4. 700 ml γάλα
  5. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  6. 8-10 μανιτάρια φέτες
  7. Λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα
  8. Σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα
  9. Ελαιόλαδο
  10. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο, την φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μίγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).

  4. 4

    Χαράσσουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.

  5. 5

    Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.

  6. 6

    Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή εωσότου ροδίσει καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Χάριςς
Χάριςς @cook_8512284
Ωραια γευση.. αλλααα για να πιει ολο αυτο το γαλα κ να ξεροψηθει πηρε 3 μιση ωρες ψησιμο... (το φυλλο το εφτιαξα)

Από

Eri75
Eri75 @cook_8470317
στις