Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με ξερό ή με ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρητική ξινομυζήθρα ή ένα μείγμα από ανθότυρο και φέτα.Το ρύζι το βάζουμε γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξινό τραχανά ή με σπασμένο κρητικό ξινόχοντρο.
Υλικά
-
2 κιλά κολοκυθάκια
-
1 πράσο σε ροδέλες
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
4 αβγά
-
500 γρ. ανθότυρο
-
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
-
1 φλ. ρύζι καρολίνα
-
αλάτι
-
1 δόση για φύλλο με μαγιά
-
φύλλο αλεύρι για το
-
λιωμένη μαργαρίνη για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δύο λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
-
2
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
-
3
Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ τα δύο πρώτα φύλλα δημιουργώντας ζάρες, αφού τα αλείψουμε με λιωμένο Βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βιταμωμένα άλλα δύο φύλλα.
-
4
Χαράζουμε την πίτα,την αλείφουμε με Βιτάμ,τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια