Πίτα με τόνο
Μμμ....δοκιμάστε αυτή την πίτα στριφτάρι με φύλλα κρούστας και τόνο και αφήστε τους άλλους να σας βαθμολογήσουν με 10 με τόνο... Μόνο που μερικοί μπορεί να νομίζουν πως τρώνε κοτόπιτα....
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδέα συνταγήςο αντρούλης μου.Στήσιμο υλικών και υλοποίησηη γυναικούλα του.
Υλικά
-
5-6 φύλλα κρούστας
-
2 κονσέρβες τόνο σε νερό 160-180 γρ.
-
1 κρεμμύδι
-
μαιντανό
-
χυμό μισού λεμονιού
-
1 μικρό φλιτζανάκι ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
-
λίγο λάδι και βιτάμ για το άλειμα των φύλλων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε τα ξεπαγωμένα φύλλα κρούστας το ένα κοντά στο άλλο απο τη μεγάλη πλευρά τους και ενώνουμε τις άκρες τους με βιτάμ.
-
2
Στο μουλινέξ έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι.
-
3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αχνίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα τον ήδη στραγγισμένο τόνο, το μαιντανό, το πιπέρι και το λεμόνι.
-
4
Απλώνουμε τη γέμιση στα φύλλα ομοιόμορφα σα μια λεπτή γραμμή ίση με τη διάμετρο ενός μικρού δακτύλου.
-
5
Ξεκινάμε και γυρίζουμε τα φύλλα ρολό.
-
6
Αφού τα κάνουμε ρολό, αρχίζουμε και τα στριφογυρίζουμε σα να κατασκευάζουμε το σχήμα ενός σαλιγκαριού, σα τα στριφτάρια.
-
7
Την τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί, την αλείφουμε με λάδι και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει,ανάλογα με τον φούρνο του καθενός.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια