Πίτα πατάτας - μπέικον ογκρατέν
Ευκολότατη πίτα με πατάτα και τσιγαριστό μπέικον για γερά πηρούνια που τρώγεται και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να βράσετε τις πατάτες σε μισό λίτρο γάλα και θα γίνούν πιό αφράτες αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο.Διαλέγω πάντα να το ψήνω σε πυρέξ κι έτσι ελέγχω αν έχει ψηθεί καλά το κάτω φύλλο.Απολαύστε το.
Υλικά
-
500 γρ. πατάτες
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
5 φέτες ψιλοκομένο μπέικον
-
1 κ.σούπας βούτυρο
-
1 κ. σούπας μαιντανό
-
αλάτι, πιπέρι
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
1 κρόκο
-
λίγο τριμμένο τυρί
-
4 κ. σούπας γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τις πατάτες, τόσο ώστε όταν μπήγετε το πηρούνι να βγαίνει με ευκολία από την πατάτα.
-
2
Τσιγαρίζετε με το βούτυρο το ψιλοκομένο κρεμμύδι και το μπέικον.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και μέσα μια στρώση πατάτας κομμένες σε ροδέλες.
-
4
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μπείκον, αλάτι, πιπέρι, μαιντανό και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.
-
5
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και στρώνετε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφετε με τον κρόκο, το τριμμένο τυρί και το γάλα για να γίνει αφράτο.
-
6
Ψήνεται στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)