Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ένας τρόπος για να φτιάχνουμε την πίτα μας σε σχήμα κοτσίδας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά θέλετε μέσα στις κοτσίδες. Απλώς δε θέλει μεγάλη ποσότητα, ούτε πολύ ζουμερά υλικά, για να μπορείτε να τις διαχειριστείτε. Την ιδέα την πήρα από την συνταγή "πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές". Εδώ έβαλα πάστα ελιάς, ένα μείγμα τυριών με λίγο αυγό και λωρίδες ζαμπόν. Εάν βάλετε πάστα ελιάς, προσοχή στην ποσότητα. Μη βάλετε πολύ (ακομα και να σας αρέσει) γιατί γίνεται εξαιρετικά αλμυρή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
  1. Σφολιάτα (δική σας ή αγοραστή)
  2. Ό,τι θέλετε για γέμιση
  3. 1 αυγό για άλλειμα
  4. λίγο σουσάμι (εάν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε. Βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Το κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

  2. 2

    Βάζετε τη γέμιση στις λωρίδες. Επιλέξτε εσείς τι γέμιση θέλετε να βάλετε.

  3. 3

    Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε σφιχτό κάπως ρολό και πατάτε τις άκρες για να κολλήσουν.

  4. 4

    Φέρνετε κοντά τις λωρίδες σας. Εάν θέλετε, για ευκολία, μπορείτε να τις μεταφέρετε μια μια μέσα στο ταψί (που θα είναι στρωμένο με λαδόκολλα), ώστε να την πλέξετε εκεί. Αλλιώς τη μεταφέρετε όλη την πλεξούδα στο τέλος.

  5. 5

    Αρχίζετε να τις πλέκετε πλεξούδα. Εγώ πάντα αφήνω τις άκρες ελεύθερες και τις σουλουπώνω στο τέλος.

  6. 6

    Σουλουπώνουμε τις δύο άκρες της πλεξούδας μας (πλέκουμε δηλαδή τις άκρες μέχρι τέλους και κολλάμε μεταξύ τους την άκρη, ώστε να φαίνεται ωραία η πλεξούδα). Τώρα είναι όμορφη και στρουμπουλή!

  7. 7

    Χτυπάτε ένα αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.Εάν θέλετε πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνετε την πλεξούδα (ή τις πλεξούδες) σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (44)

mele
mele @cook_8455357
Πο, πο σούπερ είναι, μου έφυγαν τα σάλια μόλις μεγαλωσε η φωτό! Καταπληκτική και η πλεξουδίτσα, τέλεια ιδέα!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα