thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Την ιδέα την πήρα απο μια φωτογραφία που είδα σε ένα σάιτ από μια βόλτα που έκανα στο ίντερνετ .

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει φυσικά και με άλλη ζύμη.Μπορείτε να βάλετε και ό,τι γέμιση θέλετε. Ειναι υπέροχη ιδέα για παιδικό πάρτυ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 500 γρ φαρίνα αλεύρι ισως χρειαστεί και λίγο παραπάνω
  2. 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  3. λίγο αλάτι
  4. 200 ml λάδι καλαμποκελαιο
  5. 1 αυγό διαλυμένο με λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε κανά μισάωρο με μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Την χωρίζουμε σε 10 μικρά μπαλάκια.Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό, και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 4 σημεία

  2. 2

    Βάζουμε στη μέση μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση που ετοιμάσαμε και κλείνουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης/φύλλο που κόψαμε, περικλείοντας μέσα την γέμιση.

  3. 3

    Παίρνουμε και το απέναντι κομμάτι ζύμης/φύλλο και κλείνουμε βάζοντας το από πάνω από το πρώτο φύλλο

  4. 4

    Συνεχίζουμε με τα επόμενα κομμάτια ζύμης/φύλλα κλείνοντας τα το ένα πάνω στο άλλο και αυτά, σχηματίζοντας το λουλούδι.

  5. 5

    Όταν τελειώσουμε όλη την ζύμη τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το αυγό μας και το σουσάμι.

  6. 6

    Τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας

Αντιδράσεις

Σχόλια (36)

Γεωργία Α.
Γεωργία Α. @cook_8472668
Φαίνονται πολύ όμορφα και ιδιαίτερα. Θα την δοκιμάσω άμεσα. Ηθελα μόνο να ρωτήσω, τι γέμιση του πάει? Ευχαριστώ πολύ!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio

Κορυφαία αναζήτηση σε