Πιτάκια με κολοκύθα και τυριά
Υλικά
-
8 φύλλα χωριάτικα
-
400 γρ. τριμμένο κασέρι
-
160 γρ. τριμμένη και πολύ καλά στυμμένη κολοκύθα
-
1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
-
300 γρ. τριμμένη φέτα
-
200 γρ. κομματιασμένο μανούρι
-
6 χτυπημένα με λίγο γάλα αυγά
-
1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
για το τηγάνισμα λάδι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε την κολοκύθα με το κασέρι, τη φέτα, το μανούρι, το μαϊντανό, την πιπεριά και τα αυγά. Πασπαλίζετε με πιπέρι. Κόβετε το κάθε φύλλο σε 4 φαρδιές λωρίδες. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μία κουταλιά γέμιση, βουτυρώνετε το υπόλοιπο κομμάτι και διπλώνετε σε τριγωνικά πιτάκια.
-
2
Κλείνετε τα πιτάκια πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και τηγανίζετε τα πιτάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους. Τα στεγνώνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)