Πίτες Αγγέλων
....ή αλλιώς σκεπαστές πίτες όπως του σουβλατζίδικου αλλά με μία βασική διαφοράΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή "τσιμπάνε" πολύ σε θερμίδες προτιμήστε να ψήσετε το κρέας στο γκρίλ για να αποφύγετε το τηγάνι και τις πίτες να τις τηγανίσετε χωρίς λάδι.
Υλικά
-
Πίτες για σουβλάκια
-
Κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλου ή
-
Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια για τηγανιά
-
φέτες Ντομάτες κομμένες σε
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
Πατάτες κομμένες σε φέτες ή μακρόστενες για τηγάνι
-
Κέτσαπ
-
Ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τηγανίζουμε τις πίτες σε λίγο λάδι.
-
2
Κόβουμε το κρέας που θέλουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.Τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην ξεραθούν.
-
3
Τηγανίζουμε τις πατάτες.
-
4
Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και αλοίφουμε με τη σως τις μισές πίτες.
-
5
Από πάνω μοιράζουμε τα υλικά σε κάθε πίτα, το κρέας, τις πατάτες, την ντομάτα, το κρεμμύδι και στο τέλος το τυρί. Σκεπάζουμε με τις άλλες μισές πίτες. Βάζουμε σε τέσσερα σημεία οδοντογλυφίδες για να μπορέσουμε να τις κόψουμε στα τέσσερα χωρίς να χαλάσουν και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, για να λιώσει το τυρί, ζεσταίνουμε λίγα λεπτά στα μικροκύματα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)