Πίτες για σουβλάκι

Bαθμολογία: 4.88
       
 
75 ψήφοι
mama, 11.02.08

Περιγραφή

Είναι νόστιμες πίτες για να τυλίγετε τα σουβλάκια σας...

Πίτες για σουβλάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλα
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 4 κουταλάκια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 200ml χλιαρό νερό..
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Με φωτο
Φτιάχνει: 12 πιτούλες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Φτιάχνουμε μία ζύμη απαλή που δεν κολάει στα χέρια με την γνωστή σειρά που κάνουμε το ψωμί και την κόβουμε σε 12 ίσα μέρη.
Βήμα 2
2) Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα και με ένα πιρούνι κάνουμε πλάγιες πιρουνιές (όπως λιώνουμε τα φαγητά) όχι πολύ βαθιές..
Βήμα 3
3) Τις τηγανίζουμε ελαφρά και όταν κρυώσουν μπορούμε να τις καταψύξουμε.
Βήμα 4
4) Οταν έρθει η ώρα να τις χρησιμοποιήσουμε τις ψήνουμε για λίγο στα κάρβουνα ή στο τηγάνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την πήρα πολύ παλιά από την Βέφα. Την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλή και υγιεινή. Καλή όρεξη..

Σχετικές συνταγές

    112 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 11-2-08  
    Φτιάχνω πίτες για σουβλάκια με τη ζύμη ψωμιού πολλά χρόνια τώρα, με παρόμοιο τρόπο, μόνο που βάζω 2κ.γ. ζάχαρη και 1κ.γ. αλάτι και συχνά 1κ.γ. κύμινο που ταιριάζει πολύ.
    Δεν τις τηγανίζω, τις ψήνω στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις σκεπάζω με πετσέτα για να είναι ελαστικές (αν ξεραθούν δε θα τυλίγονται καλά). Είναι θαυμάσιες, καμιά σχέση με τις τίγκα στο λάδι έτοιμες!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-2-08  
    Ναι Αθανασία και γω αυτό εννοούσα τηγάνισμα..Καλό αυτό το κόλπο με το σκέπασμα δεν το είχα σκεφτεί....ευχαριστώ...φιλιά
    #
    Σχόλιο από kid X, 11-2-08  
    πολύ καλή! Σαν σκεπαστή ένα πράγμα...
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-4-08  
    Προφανώς δεν θα συγκρίνονται με τις ετοιματζίδικες... Θέλω όμως να τις κάνω για την Κυριακή και επειδή δεν θα προλαβαίνω εκείνη την ημέρα, σκέφτομαι να τις ετοιμάσω από το Σάββατο το βραδάκι. Πώς να τις διατηρήσω μέχρι την επομένη το μεσημέρι? Μετά το ελαφρό τηγάνισμα, μπορώ να τις φυλάξω τυλιγμένες σε πετσέτα μέχρι την άλλη μέρα (εκτός ψυγείου), οπότε και θα τις ψήσω κανονικά? Ευχαριστώ πολύ!! :)
    #
    Σχόλιο από mama, 24-4-08  
    Μπορείς να τις αφήσεις στην πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.. Μόλις κρυώσουν καλά βάλτες σε σακούλα και στο ψυγείο, γιατι αν τις αφήσεις στην ήδη νωπή πετσέτα θα παραμαλακώσουν και ίσως λασπώσουν..
    Καλή επιτυχία :o)
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-4-08  
    Έχεις δίκιο.. Σ'ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!! :)
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 25-10-08  
    Τελειες!Αλλα δεν τις τηγανισα,τις εβαλα για λιγο στο grill.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-12-08  
    Μμμμμμ!!! Νοστιμότατες!!!!! Μπράβο mama!!! ^.^
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    πεντε πιρουνακια απο μενα mama γιατι ειναι αυτο που ηθελα! ειναι πανευκολες και χρησιμόοοοοοτατες(ε!!με 4 παιδιά )............
    #
    Σχόλιο από Hari, 6-2-09  
    tha th dokimasw shmeera giati exw kalesmenous to bradu kai theloun na dokimasoun kati ellhniko kai tha to balw anti gia pswmi..... prepei na einai sklhph h zumh???
    #
    Σχόλιο από virginia, 6-2-09  
    Hari η ζύμη δεν πρέπει να είναι σκληρή. Πρέπει να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από dorafa, 7-2-09  
    #
    Σχόλιο από MariaV, 28-2-09  
    Θεικες οι πιτουλες mama!Στεγνες χωρις να σταζουν λαδια και πολυ αφρατες..Τις εκανα χτες και θελουν και σημερα τα παιδακια μου.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 17-3-09  
    Πολύ ωραία συνταγή, την δοκίμασα και άρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 5-4-09  
    mama πολύ ωραίες οι πίτες, τις έφτιαξα σήμερα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mele, 9-4-09  
    Παιδια πόση ώρα περιπου για να φουσκώσουν? Πόσο χρειάστηκε σε εσάς?
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 3-5-09  
    Καταπληκτικές οι πιτούλες σου mama.Σαν τις έτοιμες και ακόμα καλύτερες.Τα πεθερικά μου ήταν εδώ και φύγανε με τη συνταγή στο χέρι.Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 15-5-09  
    Θα ήθελα την βοηθειά σας στο εξής: Έχω ζύμη για ψωμί στην κατάψυξη την οποία όμως 2 φορές που δοκίμασα να κάνω ψωμί δεν μου φούσκωσε.Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να φτιάξω αυτές τις πίτες,που ακούγονται πολύ καλές,με την ζύμη του ψωμιού,προσθέτοντας απλά λίγη ζάχαρη και ζυμώνοντας τη.
    Ελπίζω να λάβω μια απάντηση άμεσα γιατί ήδη έχω βγάλει την ζύμη απο την κατάψυξη και πρέπει να την φτιάξω αύριο.
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-5-09  
    Τις ψήνουμε μαζί με την πετσέτα? δεν παίρνει φωτιά η πετσέτα ε?
    #
    Σχόλιο από mama, 15-5-09  
    Οχι βρε παιδιά... δεν ψήνουμε με την πετσέτα.. το νου σας... τις σκεπάζουμε με πετσέτα μετα το ψήσιμο να διατηρήσουν την ελαστικότητα τους για να τυλίγονται...
    PYLH πραγματικά θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω αλλά δεν γνωρίζω ούτε την ζυμη που έχεις ούτε να μπορείς να την κάνεις πιτούλες.. Αν ξέρει κάποια αλλη να βοηθήσει την φιλη μας... (αλλά στο φόρουμ στο θέμα βοήθεια)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    72 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kid X, 11-2-08  
    πολύ καλή! Σαν σκεπαστή ένα πράγμα...
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-12-08  
    Μμμμμμ!!! Νοστιμότατες!!!!! Μπράβο mama!!! ^.^
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    πεντε πιρουνακια απο μενα mama γιατι ειναι αυτο που ηθελα! ειναι πανευκολες και χρησιμόοοοοοτατες(ε!!με 4 παιδιά )............
    #
    Σχόλιο από dorafa, 7-2-09  
    #
    Σχόλιο από MariaV, 28-2-09  
    Θεικες οι πιτουλες mama!Στεγνες χωρις να σταζουν λαδια και πολυ αφρατες..Τις εκανα χτες και θελουν και σημερα τα παιδακια μου.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 17-3-09  
    Πολύ ωραία συνταγή, την δοκίμασα και άρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 5-4-09  
    mama πολύ ωραίες οι πίτες, τις έφτιαξα σήμερα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 3-5-09  
    Καταπληκτικές οι πιτούλες σου mama.Σαν τις έτοιμες και ακόμα καλύτερες.Τα πεθερικά μου ήταν εδώ και φύγανε με τη συνταγή στο χέρι.Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 15-5-09  
    Τις έφτιαξα λοιπόν με την ζύμη του ψωμιού,πρόσθεσα απλά λίγη ζάχαρη και κύμινο και έγιναν πολύ ωραίες.
    Την επόμενη θα τις φτιάξω με την συνταγή που φράφει η mama και θα επανέλθω.
    Περιττό να σας πω ότι τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν κι έφαγαν τις 6 με λάδι κι αλάτι χωρίς τίποτε άλλο.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 20-5-09  
    Απλά ονειρεμένες!!! Πανεύκολες,νόστιμες,το κάτι άλλο.Έφτιαξα το πρωί διπλή δόση με την κανονική συνταγή και ξετρελλάθηκαν όλοι.Μιλάμε ότι σώθηκα γιατί ο μικρός μου γιός είναι πολύ μίζερος στο φαγητό.Για μεσημεριανό έφαγε 3 πίτες με σάλτσα απο πάνω,τυρί τοστ, γαλοπούλα βραστή και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.Πίτσα ατομική δλδ και τις έψησα για λίγο στον φούρνο.Μόλις πάρω καταψύκτη θα γίνει χαμός χαχαχα.Θα τον γεμίσω με πίτες κι άλλες ωραίες συνταγές που έχω δοκιμάσει από εδώ.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 24-5-09  
    mama Τέλειες η πίτες σου, μπράβο ,ότι έχεις ανεβάσει σε συνταγές είναι εξαιρετικό!!Ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 26-5-09  
    Ελπίζω να μην σας ζάλισα αλλά είμαι ενθουσιασμένη με τις πίτες,Χθες έφτιαξα 50 χαχαχα και γέμισα την κατάψυξη.Τις έφτιαξα και μαζί με την κολλητή μου,που ο άντρας της έχει ταβέρνα-μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι(Αθήνα)και ξετρελλάθηκε.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 18-6-09  
    Τι να πει κανείς για αυτή τη συνταγή??Τα λόγια είναι περιττά.
    #
    Σχόλιο από Bambam, 18-6-09  
    Νοστιμοτατες μακαρι να ειχα κανει διπλη δοση
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 19-6-09  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-6-09  
    Μας άρεσαν πάρα πολύ! Γίνονται στο πι και φι και ξέρεις και τι τρως. Και γευστικά είναι πολύ πιο νόστιμες και καθόλου βαριές!
    #
    Σχόλιο από Marvas, 24-6-09  
    Τα είπανε όλα οι υπόλοιποι, ας μην επαναλαμβάνομαι...
    Απλά τέλειες!!!
    #
    Σχόλιο από lilyloo, 15-7-09  
    Μπραβο τελειες ηταν τις εφτιαξα σημερα και ξετρελα8ηκαν ολοι...συνεχισε να μας δινεις τετοιες νοστιμες συνταγες..
    #
    Σχόλιο από common, 26-7-09  
    Πολύ νόστιμες οι πίτες. Μόνο που με παίδεψαν στο τηγάνισμα. Την επόμενη φορά νομίζω θα δοκιμάσω να τις ψήσω.
    Επίσης, με δυσκόλεψε το ότι δεν αναγράφονται λεπτομέρειες για το βήμα 1 ("Φτιάχνουμε μία ζύμη απαλή με την γνωστή σειρά που κάνουμε το ψωμί"...).
    Μην ξεχνάτε ότι για τους αρχάριους τίποτα δεν είναι αυτονόητο! :-)
    #
    Σχόλιο από xrysapap, 30-7-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-4-08  
    Προφανώς δεν θα συγκρίνονται με τις ετοιματζίδικες... Θέλω όμως να τις κάνω για την Κυριακή και επειδή δεν θα προλαβαίνω εκείνη την ημέρα, σκέφτομαι να τις ετοιμάσω από το Σάββατο το βραδάκι. Πώς να τις διατηρήσω μέχρι την επομένη το μεσημέρι? Μετά το ελαφρό τηγάνισμα, μπορώ να τις φυλάξω τυλιγμένες σε πετσέτα μέχρι την άλλη μέρα (εκτός ψυγείου), οπότε και θα τις ψήσω κανονικά? Ευχαριστώ πολύ!! :)
    #
    Σχόλιο από mama, 24-4-08  
    Μπορείς να τις αφήσεις στην πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.. Μόλις κρυώσουν καλά βάλτες σε σακούλα και στο ψυγείο, γιατι αν τις αφήσεις στην ήδη νωπή πετσέτα θα παραμαλακώσουν και ίσως λασπώσουν..
    Καλή επιτυχία :o)
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-4-08  
    Έχεις δίκιο.. Σ'ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!! :)
    #
    Σχόλιο από Hari, 6-2-09  
    tha th dokimasw shmeera giati exw kalesmenous to bradu kai theloun na dokimasoun kati ellhniko kai tha to balw anti gia pswmi..... prepei na einai sklhph h zumh???
    #
    Σχόλιο από virginia, 6-2-09  
    Hari η ζύμη δεν πρέπει να είναι σκληρή. Πρέπει να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mele, 9-4-09  
    Παιδια πόση ώρα περιπου για να φουσκώσουν? Πόσο χρειάστηκε σε εσάς?
    #
    Σχόλιο από PYLH, 15-5-09  
    Θα ήθελα την βοηθειά σας στο εξής: Έχω ζύμη για ψωμί στην κατάψυξη την οποία όμως 2 φορές που δοκίμασα να κάνω ψωμί δεν μου φούσκωσε.Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να φτιάξω αυτές τις πίτες,που ακούγονται πολύ καλές,με την ζύμη του ψωμιού,προσθέτοντας απλά λίγη ζάχαρη και ζυμώνοντας τη.
    Ελπίζω να λάβω μια απάντηση άμεσα γιατί ήδη έχω βγάλει την ζύμη απο την κατάψυξη και πρέπει να την φτιάξω αύριο.
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-5-09  
    Τις ψήνουμε μαζί με την πετσέτα? δεν παίρνει φωτιά η πετσέτα ε?
    #
    Σχόλιο από mama, 15-5-09  
    Οχι βρε παιδιά... δεν ψήνουμε με την πετσέτα.. το νου σας... τις σκεπάζουμε με πετσέτα μετα το ψήσιμο να διατηρήσουν την ελαστικότητα τους για να τυλίγονται...
    PYLH πραγματικά θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω αλλά δεν γνωρίζω ούτε την ζυμη που έχεις ούτε να μπορείς να την κάνεις πιτούλες.. Αν ξέρει κάποια αλλη να βοηθήσει την φιλη μας... (αλλά στο φόρουμ στο θέμα βοήθεια)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-5-09  
    Θα γράψω εδώ, γιατί νομίζω είναι μια πληροφορία που μπορεί να χρησιμεύσει σε όσους θέλουν να φτιάξουν πιτούλες. Εγώ κάνω πίτες πάντα με τη ζύμη του ψωμιού. Φτιάχνω δηλαδή λίγη παραπάνω, φτιάχνω το καρβέλι μου και με την υπόλοιπη φτιάχνω πιτούλες. Οπότε λογικά PYLH δεν θα έχεις πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 15-5-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ mama για την άμεση απάντησή σου.
    Θα φτιάξω οπωσδήποτε τις πιτούλες και θα επανέλθω για να ψηφίσω βέβαια και να σας πω αν μου πέτυχαν.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 23-6-09  
    πόση ώρα περίπου αφήνουμε να φουσκώσουν?
    για να υπολογίσω πόσο χρόνο να έχω μπροστά μου
    #
    Σχόλιο από Sol81, 24-6-09  
    τελικά τις έκανα χθες. Πολύ ωραίες, πράγματι. Να ρωτήσω όμως κάτι? αν τις ανοίξουμε με έναν πλάστη αντί για τα δάχτυλα κ το πηρούνι, τι αλλάζει?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-9-09  
    Να ρωτήσω κάτι?Αν μου περισσέψουν μπορώ μόλις κρυώσουν να τις βάλω στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-9-09  
    Οι πίτες μπαίνουν άνετα στην κατάψυξη :)
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 18-9-09  
    Μία ερώτηση. Τις έχει δοκιμάσει κανείς με αλεύρι ολικής?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 15-7-10  
    Φαίνονται τέλειες και σκέφτομαι να φτιάξω για να συνοδέψω το γύρο κοτόπουλο. Όμως θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις με ποια σειρά ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να γίνει η ζύμη γιατί έχω δοκιμάσει διάφορες ζύμες ψωμιού και οι οδηγίες τους διαφέρουν αρκετά...Επίσης, τι πάχος πρέπει περίπου να έχει η πίτα όταν την ανοίξουμε?Μπορούμε να τις ανοίξουμε με τον πλάστη αντί για τα χέρια για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από katkap75, 4-2-11  
    φαίνονται σούπερ!
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί χρειάζεται να βάλουμε ζάχαρη? βοηθάει σε κάτι τη ζύμη? αν την παραλέιψω τι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από soko-freta, 1-8-11  
    kalispera.
    den 8a valw akoma pirounakia giati exw tis ekseis apories kai gia na mhn adikisw tin sintagi loipon: akrivos tis idies posotites pou grafeis evala!! ekana ligo megalitera mpalakia kai ligotera!! fouskosane kai ola kala os edw!! proton tis anoiksa se mege8os tis pitas gia souvlakia pou poulane!! polu leptes m vgikane!! anagastika lipon na tis kanw pio mikres! den mporw na pw i geush m arese!! alla ti la8os ekana! ?? oeo?? pio polu me aravikes emoiazan!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-8-11  
    Μάλλον φταίει που τις έκανες λεπτές. Δεν τις κάνουμε λεπτές όσο είναι πχ. το φύλλο για πίτες, αντιθέτως πρέπει να είναι πιασούμενες,περίπου μισό εκατοστό. Κια βέβαια προσοχή στο ψήσιμο, γιατί αν παραψηθούν γίνονται πολύ τραγανές! Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 11-2-08  
    Φτιάχνω πίτες για σουβλάκια με τη ζύμη ψωμιού πολλά χρόνια τώρα, με παρόμοιο τρόπο, μόνο που βάζω 2κ.γ. ζάχαρη και 1κ.γ. αλάτι και συχνά 1κ.γ. κύμινο που ταιριάζει πολύ.
    Δεν τις τηγανίζω, τις ψήνω στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις σκεπάζω με πετσέτα για να είναι ελαστικές (αν ξεραθούν δε θα τυλίγονται καλά). Είναι θαυμάσιες, καμιά σχέση με τις τίγκα στο λάδι έτοιμες!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-2-08  
    Ναι Αθανασία και γω αυτό εννοούσα τηγάνισμα..Καλό αυτό το κόλπο με το σκέπασμα δεν το είχα σκεφτεί....ευχαριστώ...φιλιά
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 25-10-08  
    Τελειες!Αλλα δεν τις τηγανισα,τις εβαλα για λιγο στο grill.
    #
    Σχόλιο από maromaro, 11-10-09  
    Απλά εξαιρετικές... Ακολούθησα τη συμβουλή της Athanasia κι έβαλα 1 κ.γ. αλάτι και 2 κ.γ. ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Rei, 24-9-11  
    Υπέροχη η συνταγή και πραγματικά γευστικότατη. Ξετρελαθήκαμε κι εγώ κι άντρας μου. Είναι Σουηδός και δεν είχε ξαναδοκιμάσει. Έβαλα λίγο παραπάνω αλατάκι γιατί το αγαπάμε πολύ και τις τηγάνισα με τη βοήθεια της πετσέτας. Χίλια ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ, 28-1-12  
    Υπέροχες!!! Μόνο που η συγκεκριμένη δοσολογία, αν και η ζύμη μου είχε φουσκώσει κανονικά, δεν βγάζει 12 πιτούλες του συνηθισμένου μεγέθους, αλλά λίγο λιγότερες.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 8-5-12  
    Πάρα πολύ ωραίες. Δοκίμασα να αντικαταστήσω μέρος από το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης. Χρειάζεται περισσότερο νεράκι, και λίγο λιγότερο αλατάκι, την πρώτη φορά βγήκαν λίγο αλμυρές... σήμερα έβαλα 1μιση κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη και βγήκαν τέλειες!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-8-12  
    Τοσες φορες εχω φτιαξει ξεχνουσα να σχολιασω.Τι να πω και εγω γνωστη ,ελληνικη γευση .
    Βαζω 1κγ αλατι,2 κγ ζαχαρη και δεν βαζω μεσα στην ζυμη λαδι γιατι το ζυμαρι ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΔΙ λαδι τριβεται οταν ψηθει και μεινει..
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 18-1-13  
    Αν κοψετε σνιτσελ (αψητο) σε κουρελακια οσο πιο λεπτα μπορειτε και τα τσιγαρισετε με λιγο λαδι, αλατοπιπερο και λιγη καυτερη πιπεριτσα, εχετε τον τελειο σπιτικο γυρο. Λιγες πατατουλες τηγανητες, λιγο τζατζικακι, καμια ντοματουλα, κρεμμυδακι και τις υπεροχες αυτες πιτες και......voila: σπιτικη πιτα γυρος οικονομικα και υγιεινα για ολη την οικογενεια! Σκεφτειτε ποσα περισσοτερα χρηματα θα σας στοιχιζαν πιτες αγορασμενες απ'εξω. Αφηστε που ετσι ξερετε και τι τρωτε, ελεγχετε και το λαδι...
    #
    Σχόλιο από georgia1, 4-2-13  
    Πολύ καλές! Έβαλα και 3 γεματα κ.γλ. σιμιγδάλι ψιλό. Επίσης, λιγότερο αλάτι και ζάχαρη. Μόνο που μου βγήκαν λιγότερες, οι μισές περίπου, γιατι τις ηθελα πιο χοντρές. Πάντως, γίνανε καλύτερερς από τις έτοιμες. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από sissyg, 8-3-14  
    teleies!!ebgala 12 mikres pitoules!!!polu malakes oti prepei gia tuligma!ebala miso leuko aleuri ligo sklhro k to upoloipo olikhs alesews!!ebala 2kg allati k zaxarh!!polu nostimes k ugieines!k ladaki den ebala katholou st thgani!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζυμες μου
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της apostolia0702
    panos  book
    Ένα βιβλίο 197 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
    -  ΠΙΤΟΥΛΕΣ  ΝΟΣΤΙΜΕΣ  -ΠΙΤΣΕΣ  -ΖΥΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΙΛΕΝΑ