Πίτες τηγανιού με αλλαντικά
Εύκολες και γρήγορες πιτούλες με ό,τι βρείτε στο ψυγείο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά αλλά και η ποσότητα τους είναι στη διάθεση σας! Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας του εμπορίου αλλα πιστεψτε με χάνει πολύ στη γεύση!
Υλικά
-
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε
-
αλεύρι σκληρό και για όλες τις χρήσεις (περίπου μισό κιλό συνολικά)
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
-
1 κουταλια της σούπας ξύδι
-
1 κουταλακι του γλυκού αλάτι
-
ζάχαρη ελαχιστη στη μυτη του κουταλιού
-
νερό χλιαρο οσο πάρει μεχρι να ομογενοποιηθεί
-
Για τη γέμιση έβαλα
-
λουκάνικο Φρανκφούρτης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μισο σκληρό και μισό για όλες τις χρήσεις αλευρι. Κάνουμε μια γούβα στη μεση και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας και χλιαρό νερό μέχρι να κολλάει όλη η ζύμη στο χέρι. τότε σταματάμε το νερό και ρίχνουμε λίγο σκληρό αλεύρι μέχρι να σταματήσει να μας κολλάει!
-
2
Δε χρειάζεται να το αφήσουμε να 'σταθεί' μπορούμε να ξεκινήσουμε το άνοιγμα αμέσως! Δεν είναι ανάγκη να γίνει πολυ λεπτό περίπου 2-3 χιλ.
-
3
Κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια ότι μέγεθος θέλουμε. Εγω τα κόβω περίπου 10x10εκ
-
4
Κόβουμε ολα τα υλικά μας σε μικρά κυβάκια, τα προσθέτουμε στο κέντρο του φυλλου και απο πανω το τριμμένο τυράκι.
-
5
Διπλώνουμε την πιτούλα μας σα φακελάκι μουσκεύοντας λιγο τις ακρούλες με νερο για να κολλήσει!
-
6
Τηγανίζουμε τις πιτούλες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γινει τραγανό το φύλλο!
-
7
Έπειτα τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί αν και δεν τραβάει πολύ λάδι η συγκεκριμένη ζύμη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια