Πιτούλες με κιμά και τυρί στο φούρνο
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με πιτες για σουβλάκι και κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή μου την έδωσε φίλη για να την φτιάξω στο πάρτυ γενεθλίων των παιδιών. Επίσης γίνεται με τον κιμά που τυχόν περισσεύει από μακαρόνια με κιμά.
Υλικά
-
6 πίτες για σουβλάκι
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 φύλλο δάφνης
-
2-3 σπυριά μπαχάρι
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
-
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
-
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
-
1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίντετε το ελαιόλαδο, βάζετε μέσα τα κρεμμύδια, τα σοτάρετε ελαφρά και ρίχνετε τον κιμά ανακατεύοντας.
-
2
Μόλις ο κιμάς μισοψηθεί τον σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα μπαχαρικά, την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και 1 φλ. του καφέ νερό. Αφήστε τον να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1/2 ώρα περίπου να πιει τα υγρά του.
-
3
Βάζετε τις πιτούλες σε ένα μεγάλο ταψί και μοιράστε πάνω τους τον κιμά.
-
4
Τις ψήνετε στο φούρνο για 1/4 της ώρας. Ρίχνετε από πάνω τους το τυρί και τις ξαναβάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Τις βγάζετε και όποιος θέλει πασπαλίζει από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια