ndoulakis
ndoulakis @cook_8529086
athens,ελλαδα

Μια πίτσα για πολλές..... μπύρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσοτήτα της ζύμης είναι πολλή. Χρησιμοποιούμε όση θέλουμε και την υπόλοιπη την φυλάμε στην κατάψυξη.Μην βάζετε πολλή ποσότητα ζύμης, γιατί φουσκώνει πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Ζύμη
  2. 500 gr αλεύρι σκληρό
  3. 1 φακ μαγιά
  4. 1/2 κγ ζάχαρη
  5. 2 κσ λάδι
  6. 1/2 κγ αλάτι
  7. 350 gr νερό
  8. Γέμιση
  9. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  10. 2 μεγάλες ντομάτες
  11. gouda
  12. edam
  13. φέτα (ισόποσα)
  14. λάδι
  15. αλάτι
  16. πιπέρι
  17. μπούκοβο (κατά βούληση)
  18. ρίγανη
  19. φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την ζύμη. Την βάζουμε σε μια λεκάνη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της

  2. 2

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο.

  3. 3

    Τρίβουμε τα τυριά. Τρίβουμε την ντομάτα. Κόβουμε τα κεμμύδια ροδέλες.

  4. 4

    Σε ενα κατσαρολακι βάζουμε την τριμένη ντομάτα λίγο λάδι - αλάτι - πιπέρι - μπούκοβο - ρίγανη. Βράζουμε εως ότου σωθούν τα υγρά.

  5. 5

    Ρίχνουμε στην σάλτσα τα κρεμμύδια και σβήνουμε το μάτι.

  6. 6

    Οταν το ζυμάρι ειναι έτοιμο (εχει φουσκώσει), κόβουμε την ποσότητα που θέλουμε (αναλόγως το ταψί) και το απλώνουμε στο ταψί σηκώνοντάς το και στα πλαινά του ταψιού. Γυρίζουμε τα πλαινά προς τα μέσα (διπλώνουμε).

  7. 7

    Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για δεύτερη φορά (όσο πιο αφράτη την θέλουμε, τόσο την αφήνουμε).

  8. 8

    Οταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, ρίχνουμε μια στρώση τύρια, την σάλτσα με τα κρεμμύδια, αλλη μια στρώση τυριά, την πιπεριά ψιλοκομμένη και το μπέικον

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα, στην μεσαια θέση η σχάρα, για 20-25 λεπτά.

  10. 10

    Μόλις είναι έτοιμη σβήνουμε τον φούρνο και βάζουμε το ταψί στον πάτο του φούρνου για 5-8 λεπτά.

  11. 11

    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.

Αντιδράσεις

Από

ndoulakis
ndoulakis @cook_8529086
στις
athens,ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα