Πίτσα η Φανταστική
Μια πίτσα διαφορετική απο οτι ξέρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα που μένει την φυλάμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.Νερό μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου εξαρτάται απο το αλεύρι.Εγώ τυρί βάζω μοτσαρέλα και συνήθως κάνω διπλή δόση, το πρώτο ταψί εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα. Μόλις διαλυθεί η μαγιά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, και αφού τα τραβήξει βρέχω τα χέρια μου και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
-
2
Την αφήνω να φουσκώσει περίπου μισή 1/2 ώρα και την απλώνω στο ταψί.
-
3
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σάλτσας και χωρίς να την βράσω ρίχνω επάνω στην ζύμη 5-6 κουταλιές της σούπας.
-
4
Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο μόνο απο κάτω (χαμηλά) 180 - 200 βαθμούς για 10 λεπτά την βγάζω ρίχνω ακόμη 2-3 κουταλιές σάλτσα προσθέτω τα υλικά και το τυρί που θέλω και την ψήνω άλλα 10 λεπτά μόνο απο πάνω.
Σχόλια (5)