κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτσα η Φανταστική
any1
any1 @cook_8473978
,

Μια πίτσα διαφορετική απο οτι ξέρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα που μένει την φυλάμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.Νερό μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου εξαρτάται απο το αλεύρι.Εγώ τυρί βάζω μοτσαρέλα και συνήθως κάνω διπλή δόση, το πρώτο ταψί εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
Μια λαμαρίνα φούρνου
  1. 2 κούπες (μεγάλες) αλεύρι σκληρό κατά προτίμηση
  2. 1 κούπα γάλα χλιαρό (τσαγιού)
  3. 1/2 κούπα λάδι ελαιόλαδο(τσαγιού)
  4. 50 γρ. νωπή μαγιά
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. νερό όσο πάρει
  7. Για την Σάλτσα
  8. 1 κουτί πουμαρό (το απλό)
  9. 3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  10. ρίγανη
  11. 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα. Μόλις διαλυθεί η μαγιά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, και αφού τα τραβήξει βρέχω τα χέρια μου και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.

  2. 2

    Την αφήνω να φουσκώσει περίπου μισή 1/2 ώρα και την απλώνω στο ταψί.

  3. 3

    Ανακατεύω όλα τα υλικά της σάλτσας και χωρίς να την βράσω ρίχνω επάνω στην ζύμη 5-6 κουταλιές της σούπας.

  4. 4

    Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο μόνο απο κάτω (χαμηλά) 180 - 200 βαθμούς για 10 λεπτά την βγάζω ρίχνω ακόμη 2-3 κουταλιές σάλτσα προσθέτω τα υλικά και το τυρί που θέλω και την ψήνω άλλα 10 λεπτά μόνο απο πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
Πάρα πάρα πολύ νόστιμη και αφράτη ζύμη για πίτσα! Μπράβο για την συνταγή any1! Άλλαξα τα εξής:1)έβαλα 30 γρ μαγιά νωπή (θεωρώ υπερβολή τα 50 γρ για τόσο λίγα υγρά), 2)πρόσθεσα 1 κ.γλ. ζάχαρη και 3) μου πήρε αρκετά παραπάνω από 2 κούπες αλεύρι μπλε. Επίσης, αλάτι έβαλα 1 κ.γλ. και δεν πρόσθεσα καθόλου νερό. Γίνεται πολύ πολύ αφράτη πραγματικά! \nΑ!Tη μισή ζύμη την έκανα πίτσα και την άλλη μισή την άνοιξα σε παραλληλόγραμμο φύλλο-σαν χοντρό φύλλο για πίτα, από πάνω έριξα θρυμματισμένη φέτα (ανακατεμένη με 1 ασπράδι), πιπέρι και πιπεριά κόκκινη και έκανα ρολό. Μετά το έκοψα σε ισόπαχα κομμάτια (1 - 1,5 εκ περίπου) και βγήκαν κάτι καταπληκτικά τυρορολίνια!Το προτείνω ανεπιφύλακτα!Άλλη φορά θα κάνω πιτσάκια με αυτή τη λογική.Ωραία λύση και για μπουφέ! \nΗ συνταγή πάει στις αγαπημένες μου.\nΑπορίες: \n1)το αυγό τι προσφέρει στη ζύμη? 2)Επίσης, το γάλα την κάνει πιο αφράτη απ΄ότι το σκέτο νερό? \n3)Φαντάζομαι δεν παίζει ρόλο αν βάλω νωπή ή ξηρή μαγιά,έτσι?\n

Από

any1
any1 @cook_8473978
στις
,