Πίτσα η παχουλή
Πολύ αφράτη ζύμη, για αυτούς που αγαπούν την πίτσα... παχουλή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κάψει το νερό δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας
Υλικά
-
Ζύμη
-
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
1 φακελάκι ξερή μαγιά
-
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
-
1 κουτ.γλ. αλάτι
-
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-
Γέμιση
-
πιπεριά ψιλοκομμένη
-
ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη+ντοματοπολτό
-
ελιές (χωρίς κουκούτσι)
-
μοτσαρέλα (ή φέτα,ένταμ κ.λ.π)
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
λίγο λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό (προσοχή όχι καυτό) νερό.
-
2
Κάνω μια λακούβα στο αλεύρι. Ρίχνω όλα τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνω και αφήνω τη ζύμη 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
-
3
Μετά ανοίγω σε λαδωμένο ταψί με τα χέρια τη ζύμη. Βάζω σάλτσα ντομάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Ραντίζω με λίγο λάδι.
-
5
Ψήνω στους 200ο για 15 λεπτά.
Σχόλια (6)