Πίτσα με βάση πίτα (για σουβλάκι) ολικής αλέσεως
Η πίτσα με βάση πίτα (για σουβλάκι) ολικής αλέσεως είναι μια νέα εύκολη πολύ νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της πίτσας και όχι μόνο! ! !
Υλικά
-
4 πίτες ολικής αλέσεως για σουβλάκια
-
300 γραμμάρια τυρί γκούντα
-
1 πιπεριά γλυκιά μεσαίου μεγέθους
-
100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες του τοστ
-
100 γραμμάρια μπέικον
-
4 φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
-
Για τη σάλτσα πίτσας
-
250 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο η κονκασέ ψιλοκομμένη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού (κοφτή) αλάτι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό ή ξερό
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα μας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά 4 με 5 μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
2
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει λίγο.
-
3
Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί της κουζίνας και βάζουμε τις τέσσερις πίτες μας.
-
4
Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σάλτσα σε κάθε μια από τις πίτες και τη στρώνουμε να πάει παντού.
-
5
Βάζουμε τυράκι γκούντα στη συνέχεια μπέικον – ζαμπόν σε κομματάκια τετράγωνα
-
6
Μετά συνεχίζουμε με την πιπεριά ψιλοκομμένη σε κάθε πίτα μας.
-
7
Έπειτα τοποθετούμε τα μανιτάρια μας αφού τα έχουμε καθαρίσει πρώτα και κόβουμε τα κεφάλια τους στα έξι κομμάτια.
-
8
Τέλος συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο τυρί μας από πάνω.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη (μεσαία θέση το ταψί) στους 180 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα ανάλογα τον φούρνο. Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (5)