Πίτσα με φέτα και γαρίδες

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
Τράγα, 09.08.09

Περιγραφή

Μια θαλασσινή πίτσα!
Πίτσα με φέτα και γαρίδες

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 4 γρ. μαγιά (μισό φακελάκι)
  • 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπας νερό χλιαρό
Υλικά για την πίτσα:
  • σάλτσα για πίτσα
  • 3 κούπες τυρί ένταμ τριμμένο
  • 350 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα
  • 250 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • ρίγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεινιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 1 μεγάλο ταψί 40 Χ 40 εκ.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1.  Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το λάδι στο χλιαρό νερό και μετά όλο μαζί στο αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε καλά και μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη (ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί) την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Κόβουμε τη φέτα  σε μικρά κυβάκια.
  5. Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις γαρίδες.
  6. Ξεσπορίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε κι αυτην σε μικρά κυβάκια.
  7. Παίρνουμε τη ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
  8. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ή ανάλογα τα γούστα μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  9. Αλοίφουμε τη ζύμη με αρκετή σάλτσα και απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω.
  10. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  11. Τρύπαμε με ένα πιρούνι το 1 εκ. ζύμης που αφήσαμε στις άκριες και ψήνουμε την πίτσα σε 210 β. στην κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι γαρίδες και η ντομάτα πρέπει να είναι οπωσδήποτε καλά στραγγισμένες για να μην μας βγάλουν υγρά στην πίτσα μας.

Οι ποσότητες των τυριών και των γαρίδων είναι ανάλογα τα γούστα μας!

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Οι γαρίδες και τα περισσότερα θαλασσινά έχουν πρωτεΐνη και είναι χαμηλές σε λίπος. Για λιγότερο ζωικό λίπος στη συνταγή προτιμήστε ημιαποβουτυρωμένη φέτα και ένταμ

3 Όλα

#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 11-5-11  
πολυ νοστιμη,δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο...δεν αγαπω πολυ τα θαλασσινα αλλα ειναι μια αλλαγη απο τα συνηθισμενα...
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-4-12  
καλα τελεια πιτσα
#
Σχόλιο από eugene, 27-6-12  
Τέλεια!

3 Σχόλια

#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 11-5-11  
πολυ νοστιμη,δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο...δεν αγαπω πολυ τα θαλασσινα αλλα ειναι μια αλλαγη απο τα συνηθισμενα...
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-4-12  
καλα τελεια πιτσα
#
Σχόλιο από eugene, 27-6-12  
Τέλεια!

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Καταψύχω λαχανικά
Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
Βιταμίνες Α' μέρος
Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
Βιταμίνες Β' μέρος
Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

Το tip της ημέρας

Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

Τη συνταγή προτείνουν:

Ζύμες~Ψωμιά
Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
Φαγητάκια που θα ήθελα να κάνω
Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
sintages2013
Ένα βιβλίο 556 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
Ψωμιά-Πίτσα
Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
Πίτες - πίτσες
Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]