Πίτσα με φέτα και γαρίδες

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
Τράγα, 09.08.09

Περιγραφή

Μια θαλασσινή πίτσα!
Πίτσα με φέτα και γαρίδες

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 4 γρ. μαγιά (μισό φακελάκι)
  • 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπας νερό χλιαρό
Υλικά για την πίτσα:
  • σάλτσα για πίτσα
  • 3 κούπες τυρί ένταμ τριμμένο
  • 350 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα
  • 250 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • ρίγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεινιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: 1 μεγάλο ταψί 40 Χ 40 εκ.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1.  Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το λάδι στο χλιαρό νερό και μετά όλο μαζί στο αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε καλά και μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη (ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί) την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Κόβουμε τη φέτα  σε μικρά κυβάκια.
  5. Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις γαρίδες.
  6. Ξεσπορίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε κι αυτην σε μικρά κυβάκια.
  7. Παίρνουμε τη ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
  8. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ή ανάλογα τα γούστα μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  9. Αλοίφουμε τη ζύμη με αρκετή σάλτσα και απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω.
  10. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  11. Τρύπαμε με ένα πιρούνι το 1 εκ. ζύμης που αφήσαμε στις άκριες και ψήνουμε την πίτσα σε 210 β. στην κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι γαρίδες και η ντομάτα πρέπει να είναι οπωσδήποτε καλά στραγγισμένες για να μην μας βγάλουν υγρά στην πίτσα μας.

Οι ποσότητες των τυριών και των γαρίδων είναι ανάλογα τα γούστα μας!

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Οι γαρίδες και τα περισσότερα θαλασσινά έχουν πρωτεΐνη και είναι χαμηλές σε λίπος. Για λιγότερο ζωικό λίπος στη συνταγή προτιμήστε ημιαποβουτυρωμένη φέτα και ένταμ

3 Όλα

#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 11-5-11  
πολυ νοστιμη,δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο...δεν αγαπω πολυ τα θαλασσινα αλλα ειναι μια αλλαγη απο τα συνηθισμενα...
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-4-12  
καλα τελεια πιτσα
#
Σχόλιο από eugene, 27-6-12  
Τέλεια!

3 Σχόλια

#
Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 11-5-11  
πολυ νοστιμη,δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο...δεν αγαπω πολυ τα θαλασσινα αλλα ειναι μια αλλαγη απο τα συνηθισμενα...
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 5-4-12  
καλα τελεια πιτσα
#
Σχόλιο από eugene, 27-6-12  
Τέλεια!

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
Καταψύχω λαχανικά
Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Βιταμίνες Α' μέρος
Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...

Τη συνταγή προτείνουν:

ΠΙΤΕΣ
Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
ζυμες
Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla
Πίτες και πιτάκια
Ένα βιβλίο 171 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
Ψωμιά-Πίτσα
Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
πίτες
Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa