Πίτσα με κρέμα γάλακτος
Για τους ειδικούς της γεύσης!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν της πάνε πολλά σαλάμια, πιπεριές και τέτοια. Δοκιμάστε την και... δεν θα την αλλάζετε με καμιά άλλη.
Υλικά
-
1 κούπα νερό (χλιαρό)
-
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
σκόρδο σε σκόνη
-
βασιλικό ή ρίγανη
-
λίγο λάδι
-
βιταμ
-
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μαλακιά η ζύμη
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
κασέρι gouda, regatto, και λίγο bleu
-
3-4 φρεσκα μανιτάρια σε φέτες
-
4-5 φέτες μπέικον
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο, και το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
-
2
Το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
3
Αλείφουμε το ταψί μας με βιταμ και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα να πάει παντού.
-
4
Βάζουμε στη μέση του ταψιού τα κασέρια σε βουνό (gouda, regatto, και λίγο bleu)
-
5
Γύρω-γύρω το μπέικον σαν ακτίνες και στα κενά τα μανιτάρια
-
6
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος επάνω στα τυριά (στην κορυφή του λόφου) και αυτά λιώνοντας απλώνονται και καλύπτουν όλη την πίτσα
-
7
Βρέχουμε την άκρη με λίγο νερό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι για να κολλησει
-
8
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη
Σχόλια (34)