Πίτσα με λαχανικά
Υλικά
-
Για τη ζύμη.
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 φάκελο ξηρή μαγιά
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
αλάτι
-
λίγο λάδι
-
χλιαρό νερό όσο πάρει.
-
Για τη γέμιση.
-
1 ντοματάκι αποφλοιωμένο,
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 πράσα
-
2 πράσινες πιπεριές
-
αλάτι πιπέρι
-
10 ελιές
-
λίγο λάδι
-
φέτες τυρί έμμενταλ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και ανοίγουμε με το πλάστη φύλλο όχι πολύ παχύ σχεδόν 1/2 εκατοστό το οποίο το τρυπάμε με το πηρούνι για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέσα στο ταψί.
-
2
Όταν φουσκώσει βάζουμε στο φούρνο τη ζύμη να ψηθεί λίγο, όχι να ροδίσει.
-
3
Τη βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε το αποφλοιωμένο ντοματάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα λαχανικά όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές Φλωρίνης στο μάκρος.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε πάνω πάνω τις καθαρισμένες ελιές.
-
5
Ρίχνουμε λίγο λάδι και απλώνουμε τις φέτες έμμενταλ.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (8)