κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτσα με λαχανικά
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. Για τη ζύμη.
  2. 1/2 κιλό αλεύρι
  3. 1 φάκελο ξηρή μαγιά
  4. ρίγανη
  5. πιπέρι
  6. αλάτι
  7. λίγο λάδι
  8. χλιαρό νερό όσο πάρει.
  9. Για τη γέμιση.
  10. 1 ντοματάκι αποφλοιωμένο,
  11. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  12. 2 πράσα
  13. 2 πράσινες πιπεριές
  14. αλάτι πιπέρι
  15. 10 ελιές
  16. λίγο λάδι
  17. φέτες τυρί έμμενταλ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και ανοίγουμε με το πλάστη φύλλο όχι πολύ παχύ σχεδόν 1/2 εκατοστό το οποίο το τρυπάμε με το πηρούνι για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέσα στο ταψί.

  2. 2

    Όταν φουσκώσει βάζουμε στο φούρνο τη ζύμη να ψηθεί λίγο, όχι να ροδίσει.

  3. 3

    Τη βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε το αποφλοιωμένο ντοματάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα λαχανικά όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές Φλωρίνης στο μάκρος.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε πάνω πάνω τις καθαρισμένες ελιές.

  5. 5

    Ρίχνουμε λίγο λάδι και απλώνουμε τις φέτες έμμενταλ.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Ακου τωρα που σκαλωσα,το πρασο ωμο? Του φτανει ο χρονος για να ψηθει?Πες μου γιατι μου αρεσουν πολυ οι χορτοφαγικες πιτσες,αλλα δεν εχω τολμησει να βαλω πρασο.

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις