Πίτσα με σοκολάτα
Πίτσα με επικάλυψη μερέντας, τρούφας και ζουμερά φρουτα. Το αποτέλεσμα..ονειρικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πηγή συνταγής www.radicio.com
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά (στιγμής)
-
2 κούπες αλεύρι
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
Για την πίτσα
-
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
-
1/3 κούπας πραλίνα φουντουκιού (π.χ. μερέντα ή νουτέλα)
-
Για το γαρνίρισμα
-
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
-
καρποί Φρούτα της αρεσκείας σας ή ξηροί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
-
2
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε την μαγιά και το ελαιόλαδο.
-
3
Ζυμώνετε το μείγμα, και το μεταφέρετε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ.
-
4
Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
-
5
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς (η σχάρα στη χαμηλότερη θέση).
-
6
Ανοίγετε τη ζύμη σε στρόγγυλο δίσκο και τη μεταφέρετε σε ταψάκι πίτσας (περίπου 20 εκ.).
-
7
Φροντίζετε ολόγυρα να είναι λίγο σηκωμένη η ζύμη για να μην υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει η γέμιση.
-
8
Βουτυρώνετε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά (να ροδίσει η επιφάνεια).
-
9
Την βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε αμέσως πάνω την πραλίνα. Την ξαναβάζετε στο φούρνο, για 1 περίπου λεπτό.
-
10
Την βγάζετε και την γαρνίρετε με την τρούφα και τα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
-
11
Κόβετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.
Σχόλια (4)