Πίτσα νηστίσιμη
Νοστιμή και νηστίσιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για κέτσαπ μπορείτε να βάλετε ντοματοπελτέ ανακατεμένο με λάδι. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μουστάρδα.
Υλικά
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
30 γρ. μαγιά μπύρας
-
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
-
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
λίγο λάδι
-
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
-
3-4 ντομάτες
-
ελιές
-
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
-
2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
-
1-2 πράσινες πιπεριές
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγία στο νερό και προσθέτουμε 1,5 φλυτζάνι τσαγιού από το αλευρι.
-
2
Αφήνουμε την μαγία να φουσκώσει.
-
3
Μόλις ετοιμαστεί, βάζουμε σε ενα μπώλ το αλεύρι και ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά με το αλάτι και την ζάχαρη.
-
4
Ανακατώνουμε το μείγμα και το ζυμώνουμε με δύναμη.
-
5
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπώλ, αλείφουμε την επιφάνεια της με λάδι και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλή σε όγκο.
-
6
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
-
7
Την πιέζουμε με τα δάχτυλα ελαφρώς για να υψωθεί στις άκρες.
-
8
Ανακατώνουμε την μουστάρδα με την κέτσαπ και αλείφουμε το ζυμάρι με αυτό το μείγμα.
-
9
Βάζουμε απο πάνω τις ντομάτες σε φέτες, αφού προηγουμένως έχουν στραγγισεί και τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένες σε φέτες.
-
10
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την κάπαρη και φέτες από πράσινη πιπεριά.
-
11
Ραντίζουμε την πίτσα με λάδι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'λεπτά.
-
12
Έπειτα ελαττώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 10' λεπτά περίπου.
Σχόλια (3)