Πίτσα Σαν πίτσα
Οικονομική και πεντανόστιμη λύση για πάρτι,μπουφέ ή βραδιές ποδοσφαίρου και γιουροβίζιον.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η απλή εκδοχή! Υπάρχει πάντα το ζαμπόν, το μπέικον και ο,τι αρέσει στον καθένα.Το ψωμί του τόστ θα πρέπει να καλύπτει τον πάτο, οπότε αν το αυξήσετε προσθέστε και στα υπόλοιπα υλικά για να μην γίνει πολύ. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
-
4 φέτες ψωμί του τοστ
-
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
-
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες ή άλλο τυρί
-
5 αβγά
-
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πιάτο βάζουμε το γάλα και μουσκεύουμε σ’αυτό τις φέτες ψωμιού.
-
2
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού τη μία δίπλα στην άλλη να καλύψουν τον πάτο.
-
3
Περιχύνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας.
-
4
Απλώνουμε τη μοτζαρέλα να καλύψει τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
5
Χτυπάμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε το μείγμα στην πίτσα.
-
6
Με πιρούνι τρυπάμε το ψωμί να ποτίσει καλά, αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.
-
7
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
-
8
Αραδιάζουμε τις φέτες πιπεριάς.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45’ ώσπου να ψηθεί καλά και να ροδίσει.
-
10
Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια