Πίτσα special
Special πίτσα με φανταστική ζύμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αλουμινόχαρτο το βάζω για να μην ξεραθούν τα τυριά.
Υλικά
-
3 κούπες αλέυρι (για όλες τις χρήσεις)
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 μαγιά ξερή (σε φακελάκι)
-
1 1/2 κούπα νερό χλιάρο) ή 1/12 κούπα γάλα
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο
-
Υλικά για την σάλτσα
-
2 ντομάτες (τριμμένες)
-
1 κουταλιά κέτσαπ
-
3 κουταλιές χυμό ντομάτας (κονσέρβα)
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγη ρίγανη
-
Πάνω στην ζύμη
-
10 φέτες ζαμπόν
-
8 φέτες μπέικον
-
1 κουτί μανιτάρια η φρεσκα μανιτάρια (όσα θέλω)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη. Αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο και την μαγιά με το χλιαρό νερό.
-
2
Ζυμώνω καλά και αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
3
Όταν φουσκώσει η ζύμη την ανοίγω σε φύλλο. Απλώνω το φύλλο σε ταψί βουτυρωμένο.
-
4
Τα υλικά της σάλτσας τα ανακατεύω όλα μαζί σε ένα μπόλ και απλώνω την σάλτσα πάνω από το φύλλο.
-
5
Από πάνω ρίχνω την μισή ποσότητα του κίτρινου τυριού, ζαμπον, μπέικον μανιτάρια και μετά το υπόλοιπο τυρί.
-
6
Σκεπάζω τη πίτσα με αλουμινόχαρτο και την βάζω στον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μετά από 15 λεπτά βγάζω το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο 20 λεπτά ακόμη.
Σχόλια