Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
3 πίτσες 26cm
  1. Για τη ζύμη
  2. 500 γρ. αλεύρι τύπου 00
  3. 300 ml νερό χλιαρό
  4. 1 μαγιά (8 γραμμάρια ξηρή ή 25 γραμμάρια νωπή)
  5. 1 κουτ. σούπας αλάτι
  6. 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  7. 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  8. Για τη γέμιση
  9. 9 φέτες ζαμπόν
  10. 6 φέτες μπέικον
  11. 150 γραμμάρια τυρί ημίσκληρο ή ρεγκάτο τριμμένο
  12. 150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  13. 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
  14. 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε για 5΄.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'.

  3. 3

    Αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι.

  4. 4

    Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.

  5. 5

    Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και την τοποθετούμε σε 3 μπολ (για 3 πίτσες) ή αντίστοιχα όλη σε 1 (για μια μεγάλη πίτσα).

  6. 6

    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα στα/στο μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα.

  7. 7

    Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο.

  8. 8

    Δημιουργούμε περιμετρικά με τα δάχτυλα την κόρα (cornicione) ξεκινάμε από το κέντρο με τα δάχτυλα ανοίγοντάς την, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσει τον "αέρα" της.

  9. 9

    Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί.

  10. 10

    Αρχικά, στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μετά το ζαμπόν, το ρεγκάτο, τα μανιτάρια, το μπέικον, τη μοτσαρέλα και τις πιπεριές (με τη σειρά αναγραφής).

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα κοντά στον πάτο στους 230-250ο C για 12'-15' περίπου (ανάλογα το φούρνο).

Συνδεδεμένες Συνταγές

Αντιδράσεις

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα