Ζύμη για πίτσα... σπέσιαλ
Ιταλική ζύμη!
#πρώτησυνταγή
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι τύπου 00
-
300 ml νερό χλιαρό
-
1 μαγιά (8 γραμμάρια ξηρή ή 25 γραμμάρια νωπή)
-
1 κουτ. σούπας αλάτι
-
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
Για τη γέμιση
-
200 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
-
9 φέτες ζαμπόν
-
6 φέτες μπέικον
-
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
-
200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
-
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε για 5΄.
-
2
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'.
-
3
Αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι.
-
4
Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.
-
5
Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και την τοποθετούμε σε 3 μπολ (για 3 πίτσες) ή αντίστοιχα όλη σε 1 (για μια μεγάλη πίτσα).
-
6
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα στα/στο μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα.
-
7
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
-
8
Δημιουργούμε περιμετρικά με τα δάχτυλα την κόρα (cornicione) ξεκινάμε από το κέντρο με τα δάχτυλα ανοίγοντάς την, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσει τον "αέρα" της.
-
9
Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί.
-
10
Αρχικά, στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μετά το ζαμπόν, το ρεγκάτο, τα μανιτάρια, το μπέικον, τη μοτσαρέλα και τις πιπεριές (με τη σειρά αναγραφής).
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα κοντά στον πάτο στους 230-250ο C για 12'-15' περίπου (ανάλογα το φούρνο).
Σχόλια (4)