κύρια φωτογραφία συνταγής Πιτσάκια (ταρτάκια αλμυρά γεμιστά)

Πιτσάκια (ταρτάκια αλμυρά γεμιστά)

Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
,Ελλάδα

Υπέροχα μεζεδάκια ιδανικά για καναπεδάκια σε πάρτυ, τραπέζι, κ.λ.π. η συνταγή είναι αποκλειστικά δικιάς μου επινόησης εδώ και 20 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που την δημοσιεύω, εκτός κι αν την έχει βάλει κάποιος φίλος/φίλη διότι τα έχουν φάει εκατοντάδες φίλοι, και έχουν ξετρελαθεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε την κατάληλη φόρμα για ταρτάκια, τότε φτιάχνουμε τα σφολιατάκια με το χέρι σε στύλ ταρτάκι.Τις πιπεριές τις διαλέγουμε μικρού μεγέθους και λείες όσο γίνετε για να χωράνε στο ταρτάκι, αν δεν χωράνε αφαιρούμε ένα κοματάκι και μαζεύουμε να μικρίνει ο κύκλος ώστε να χωρέσει.Προσοχή στο λάδομα του φύλλου, πολύ ελάχιστο διότι θα μας βγούν λαδερά μετά, ίσα και μόνο για να μπορεί να κάτσει το φύλλο στη φόρμα με την πίεση του ποτηριού.Συνήθως το πεπερόνε ή το λουκάνικο είναι μικρότερο από το ταρτάκι, για να μην μας πέσει λοιπόν η πιπεριά στο κενό, ριχνουμε ελάχιστο τυρί πρώτα να γεμίσει λίγο το κενό, μετά την πιπεριά και τέλος γεμίζουμε με όσο τυρί χρειαστεί.Αν θέλετε φτιάχνετε την σφολιάτα μόνοι σας για πιό νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 πιτσάκια
  1. 12 φύλλα σφολιατάκια στρογγυλά.
  2. 2 πιπεριές πράσινες φρέσκες μικρού μεγέθους
  3. 2 πιπεριές κόκκινες φρέσκες μικρού μεγέθους
  4. 2 φέτες ζαμπόν τετράγωνο, (θα ζητήσετε να σας το κόψουν λίγο πιό χοντρό από αυτό για τόστ)
  5. 3 φέτες μπέικον.
  6. 1 πεπερόνε ή λουκάνικο μέτριο.
  7. 200 γραμ. τυρί χοντροτριμένο για πίτσα της αρεσκίας σας.
  8. λίγη κέτσαπ.
  9. λίγη μουστάρδα.
  10. ελάχιστο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις πιπεριές αφερούμε το καπάκι και καθαρίζουμε τα σπόρια, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες 5-6 χιλιοστά πάχος, 6 κομάτια πράσινη πιπεριά και 6 κόκκινη.

  2. 2

    Κόβουμε το ζαμπόν σε 12 τετράγωνα κοματάκια (δηλ. τη φέτα ζαμπόν σε 9 κομάτια) και σε ιδίου μεγέθους κόβουμε και άλλα 12 από το μπέικον. Κόβουμε 12 κομάτια πεπερόνε η λουκάνικο σε κομάτια περίπου 1 με 1,5 εκατοστά πάχους.

  3. 3

    Παίρνουμε μια φόρμα για ταρτάκια, (υπάρχουν στο εμπόριο φόρμες με 12 στρογγυλές θήκες για ταρτάκια πολύ βολικές)

  4. 4

    Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι τα φορμάκια και βάζουμε πάνω ένα φύλλο σφολιατάκι, με την βοήθεια ενός ποτηριού ελάχιστα μικρότερου μεγέθους από τον πάτο του φορμάκι και λαδομένος ο πάτος του ποτηριόυ, πιέζουμε το φύλλο να κάτσει στο φορμάκι (πολύ εύκολος τρόπος και γρήγορος) Αφού γεμίσουμε και τις 12 θήκες με τα σφολιατάκια, ρίχνουμε μισό κουταλάκι κέτσαπ, από πάνω ένα κομάτι ζαμπόν, ένα κομάτι μπέικον και ένα κομάτι πεπερόνε η λουκάνικο.

  5. 5

    Τέλος από πάνω βάζουμε μια ροδέλα πιπεριάς πράσινη (βάζουμε στο ένα πιτσάκι πράσινη πιπεριά, στο άλλο κόκκινη, για να έχουμε ντεκόρ) και συμπληρώνουμε με το τυρί έως πάνω.

  6. 6

    Τα ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο όσπου να πάρουν χρώμα.

  7. 7

    Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και σε αυτά με την πράσινη πιπεριά στάζουμε μια σταγόνα κέτσαπ, και σε αυτά με την κόκκινη μια σταγόνα μουστάρδα για γαρνίρισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mpourekaki
mpourekaki @cook_8471155
πανο μου τα πιτσακια σου τα εφτιαξα σημερα που ειχα καλεσμενους και ξετρελαθηκαν. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!

Από

Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
στις
,Ελλάδα
Γειά σας. Είμαι από Ζάκυνθο 48 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα και ιδικά η ζαχαροπλαστική. Έχω φτιάξει αρκετές συνταγές απο το site. Θα προσπαθείσω να βοηθείσω και εγώ με τις δικές μου συνταγές. Έχουμε και καταπληκτικά πιάτα στη Ζάκυνθο, αλλά ίσως λίγο βαριά κουζίνα για μερικούς. (Ένα μυστικό? να μαγειρεύετε σε φωτιά με ξύλα)Αυτά...Επισκεφτήτε τις ιστοσελίδες μου με πολλά και εδιαφέροντα θέματα, και δικές μου καταπληκτικες συνταγες.1) http//zante-strange-world.blogspot.com/2) http//sintagespanos.blogspot.com/
Δες περισσότερα