Pizza pizza!!!

Bαθμολογία: 4
       
 
14 ψήφοι
Athanasia, 03.06.07

Περιγραφή

Πρόκειται για πίτσα με ποικιλία τυριών, κοτόπουλο και πιπεριές.
Pizza pizza!!!

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει για λεία και ελαστική ζύμη

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • γραβιέρα κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια (όση χρειαστεί για τις άκρες της ζύμης περιμετρικά)
  • σάλτσα* ντομάτας με σκόρδο - βασιλικό
  • λίγη φέτα τριμμένη (~100γρ.)
  • 200γρ. γκούντα
  • 100γρ.κασέρι
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 πρ. πιπεριά- 1 κόκκινη πιπεριά (αν είναι μεγάλες από μισή) σε λεπτές κοντές λωρίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεινιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

ΖΥΜΗ
  1. Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα πρώτα υλικά μέχρι το λάδι. Προσέχουμε πολύ τη θερμοκρασία του νερού, είναι σημαντική για το καλό φούσκωμα. Ένα απλό τεστ: βάζουμε το δάχτυλο και μετράμε μέχρι το 10, πρέπει να αντέχουμε ως εκεί αλλά να μας καίει από κει και πέρα.
  2. Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και τη μαγιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα να διαλυθεί καλά. Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλα και αργότερα με τα χέρια (δε χρησιμοποιώ μηχανήματα, αν έχετε μηχανή ζυμώματος πράξτε κατά τις οδηγίες της). Ζυμώνουμε 10-15' να γίνει λεία και ελαστική ζύμη και τη μαζεύουμε σε μπάλα. Χαράζουμε βαθύ σταυρό, τη σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα να φουσκώσει.
  3. Μετά την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα ανάλογο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Η δόση ζύμης είναι για 2 λεπτές πίτσες σε ορθογώνιο ταψί κουζίνας. Εγώ κάνω ένα ταψί για τους δυο μας και κρατώ την υπόλοιπη ζύμη στην κατάψυξη.
  4. Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να ξαναφουσκώσει.
ΓΕΜΙΣΗ
  1. Βάζουμε τη γραβιέρα στις άκρες της ζύμης, τις περνάμε με πινέλο βουτηγμένο σε γάλα και τυλίγουμε καλά να κλείσουν μέσα τους το τυράκι.
  2. *Η σάλτσα μπορεί να είναι κλασικά μαγειρεμένη στο κατσαρολάκι (βράζουμε 10-15' μισό κουτί τοματάκια με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, βασιλικό φρέσκο ή ξερό, ό,τι έχουμε, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι) ή εναλλακτικά 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεμένη με 1 κουτ.ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και τα άνω μυρωδικά και 1-2 κουταλιές κατίκι ή γιαούρτι (δε μαγειρεύεται καθόλου, στρώνεται απευθείας στη ζύμη και δίνει δροσερή και φρέσκια γεύση μετά).
  3. Αφού στρώσουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε παντού τα τρίμματα φέτας και τα κυβάκια κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω τα κίτρινα τυριά (τριμμένα και αυτά) και τέλος τις πιπεριές και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (Πολύ τρίψιμο αυτή η πίτσα!!!)
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C (πάνω-κάτω) για ~15-20'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα την κουζίνα, ρίξτε μια ματιά. Όταν το τυρί λιώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεροψήνεται) και οι άκρες ψιλοροδίσουν, πιάστε και κουνήστε το ταψί (με γάντια, εννοείται) και δείτε αν ξεκολλάει ελεύθερα η πίτσα. Αν ναι, κλείστε το φούρνο και αφήστε 2-3' ακόμα και μετά βγάλτε και κόψτε σε κομμάτια.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Yiouli, 20-6-07  
    Είναι πάρα πολύ καλή η συνταγή σου Αθανασία. Και στην κατάψυξη διατηρήθηκε μια χαρά, έγινε μαλακή, αλλά λεπτή οπως ήθελα και εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ! :-)
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑΜ, 16-7-07  
    Αθανασία δεν είμαι αυτή η Αννα που νομίζεις.Ευχαριστώ πάντως για το καλοσώρισμα. Την συνταγή σου θα την δοκιμάσω και θα σου πω την γνώμη μου.
    #
    Σχόλιο από alexpapad, 7-5-08  
    εγω μετα απο πολες αποπειρες πιστευω οτι το καλητερο αλευρι για τιν πιτσα ειναι to robin hood εαν εχετε ξαναφτιαξει πιτσα θα καταλαβετε τιν διαφορα στην ζυμη που ειναι πιο λεια και πιο αφρατη!επισης μπορειτε να προσθεσετε λιγο κονιακ για να σπασει λιγο η εντονη γευση του αλευριου!εαν προτιματε την πιτσα σας αφρατη μπορειτε να προσθεσετε στην ζυμη ενα αυγο!
    #
    Σχόλιο από pegykalo, 22-10-08  
    DEN HTAN KAI POLY KALH ME XALASE TO SKORDO KAI H FETA...ASE POY DEN HTAN TRAGANH H ZHMH....
    #
    Σχόλιο από garifallia, 8-1-09  
    Αθανασία πάρα πολύ καλή η συνταγή σου.΄Εχεις σκεφτεί αντί για μπασστουνάκια γραβιέρας να βάλεις τυρί φιλαδέλφεια?
    #
    Σχόλιο από tonia, 22-2-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!! ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ. ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥΜΑΡΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΕΜΕΝΤΑΛ. ΤΕΛΕΙΟ!
    #
    Σχόλιο από vasilis, 23-5-09  
    πολύ καλή,δοκιμάστε και δυόσμο αντί της ρίγανης στη ζύμη,το έκανα κατα λάθος και ήταν τέλειο
    #
    Σχόλιο από stavroulaki, 7-12-09  
    agaphth Athanasia, eftiaksa thn super pizza sou to sabbato kai egine xamos......phra sygxarhthria kai a3izoun kai se esena... kaneis den efage mono 1 kommati.......mprabo!!!mporw na pw oti einai h danikh syntagh gia pizza....wraio afrato zymari kai plousia ylika......kai pali mprabo
    #
    Σχόλιο από mort, 19-6-10  
    καλή ήταν αλλά καθόλου τραγανή και ενώ η μια βγήκε λεπτή η δεύτερη βγήκε γκοτζίλας!
    #
    Σχόλιο από marietina7, 13-7-10  
    polu kalh ....
    #
    Σχόλιο από eva_13, 26-8-10  
    πολύ καλή συνταγή αθανασία!
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-1-11  
    εβαλα ζυμη δικια μου για να ειμαι ειλικρινης αλλα εβαλα ολα τα αλλα υλικα που περιγραφεις στην συνταγη σου και μπορω να πω οτι ειναι απο τις πιο αγαπημενες πιτσες.
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 31-1-11  
    καλη μου εγινε η πιτσουλα σου αλλα τι το ηθελα και εβαλα το σκορδακι?δεν την ηθελε η οικογενεια και εμεινε η πιτσουλα.κριμα γιατι το ζυμαρακι ειχε γινει πολυ καλο.αχ αυτη η οικογενεια!!!μην μυρισει σκορδακι...νηστικουλια μενουν..
    #
    Σχόλιο από aeras, 14-5-11  
    Αγαπητή Αθανασία πέντε πηρουνάκια για την απόλυτη συνταγή για την ζύμη της πίτσας. Δεν σου κρύβω πως το κόλπο με την θερμοκρασία του νερού είναι σούπερ :-) Είναι πράγματι σημαντική η θερμοκρασία του νερού που θα διαλυθεί η μαγιά. Μείρασα την ζύμη στα τρία αντί για δύο που προτείνεις και έφτιαξα τρία ταψιά κουζίνας. Απο τα υλικά δεν χρησιμοποίησα το σκόρδο γιατι πράγματι σε πολλούς δεν αρέσει (κι εσύ καλή μου Θωμίτσα αφού δεν το τρώτε το σκορδάκι γιατί το έβαλες??? και το ήξερες και το έβαλες και στην συνέχεια έβαλες και τρία πηρουνάκια!!! το λάθος είναι δικό σου και όχι της συνταγής.) Κι εσύ mort βαθμολόγησες τον εαυτό σου με τα τρία πηρούνια προφανώς. Δεν μείρασες την ζύμη σωστά και δεν έψησες τόσο όσο να γίνει τραγανή. Εγώ πρώτη φορά έφτιαξα πίτσα και η ζύμη ήταν όλα τα λεφτά :) δεν μπορώ να καταλάβω πως η pegykalo έβαλε ένα πηρούνι??? Αν σκόρδο και φέτα δεν σου αρέσουν μην τα βάλεις!!! βάλε μοτσαρέλα, βάλε άλλο τυρί και βάλε ένα πηρούνι σ' εσένα πού επίσης έκανες λάθος την επιλογή συστατικών. Για να σταματήσω όμως να κάνω κριτική στους άλλους, θα ολοκληρώσω λέγοντας πως: άριστα βάζω γιατί η οδηγίες για την ζύμη είναι εξαιρετικές. Η ποσότητες ιδανικές για δύο αφράτες πίτσες ή τρείς με λεπτή τραγανή βάση. Η ρίγανη και το πιπέρι ήταν πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα για νόστιμη βάση. Να σημειώσω πως στα υλικά ειδικά στην πίτσα βάζουμε ότι μας αρέσει. Η συγκεκριμένη πρόταση δίνει πολύ γεθστικό αποτέλεσμα.Μπράβο και πάλι μπράβο Αθανασία. Τις φάγαμε 6 άτομα, όλοι στην υγειά σου.
    #
    Σχόλιο από lena s., 5-11-11  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 30-12-11  
    σ'αυτην την υπεροχη ζυμη εβαλα κοτα με πατατες φουρνου που ειχαν περισσεψει..ολοι με κοροιδευαν...ε με το που το δοκιμασαν μετα βιας προλαβα να τσιμπησω...υπεροχο...σου ανεβαζω και φωτο..

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Yiouli, 20-6-07  
    Είναι πάρα πολύ καλή η συνταγή σου Αθανασία. Και στην κατάψυξη διατηρήθηκε μια χαρά, έγινε μαλακή, αλλά λεπτή οπως ήθελα και εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ! :-)
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑΜ, 16-7-07  
    Αθανασία δεν είμαι αυτή η Αννα που νομίζεις.Ευχαριστώ πάντως για το καλοσώρισμα. Την συνταγή σου θα την δοκιμάσω και θα σου πω την γνώμη μου.
    #
    Σχόλιο από alexpapad, 7-5-08  
    εγω μετα απο πολες αποπειρες πιστευω οτι το καλητερο αλευρι για τιν πιτσα ειναι to robin hood εαν εχετε ξαναφτιαξει πιτσα θα καταλαβετε τιν διαφορα στην ζυμη που ειναι πιο λεια και πιο αφρατη!επισης μπορειτε να προσθεσετε λιγο κονιακ για να σπασει λιγο η εντονη γευση του αλευριου!εαν προτιματε την πιτσα σας αφρατη μπορειτε να προσθεσετε στην ζυμη ενα αυγο!
    #
    Σχόλιο από pegykalo, 22-10-08  
    DEN HTAN KAI POLY KALH ME XALASE TO SKORDO KAI H FETA...ASE POY DEN HTAN TRAGANH H ZHMH....
    #
    Σχόλιο από garifallia, 8-1-09  
    Αθανασία πάρα πολύ καλή η συνταγή σου.΄Εχεις σκεφτεί αντί για μπασστουνάκια γραβιέρας να βάλεις τυρί φιλαδέλφεια?
    #
    Σχόλιο από tonia, 22-2-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!! ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ. ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥΜΑΡΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΕΜΕΝΤΑΛ. ΤΕΛΕΙΟ!
    #
    Σχόλιο από vasilis, 23-5-09  
    πολύ καλή,δοκιμάστε και δυόσμο αντί της ρίγανης στη ζύμη,το έκανα κατα λάθος και ήταν τέλειο
    #
    Σχόλιο από stavroulaki, 7-12-09  
    agaphth Athanasia, eftiaksa thn super pizza sou to sabbato kai egine xamos......phra sygxarhthria kai a3izoun kai se esena... kaneis den efage mono 1 kommati.......mprabo!!!mporw na pw oti einai h danikh syntagh gia pizza....wraio afrato zymari kai plousia ylika......kai pali mprabo
    #
    Σχόλιο από mort, 19-6-10  
    καλή ήταν αλλά καθόλου τραγανή και ενώ η μια βγήκε λεπτή η δεύτερη βγήκε γκοτζίλας!
    #
    Σχόλιο από marietina7, 13-7-10  
    polu kalh ....
    #
    Σχόλιο από eva_13, 26-8-10  
    πολύ καλή συνταγή αθανασία!
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-1-11  
    εβαλα ζυμη δικια μου για να ειμαι ειλικρινης αλλα εβαλα ολα τα αλλα υλικα που περιγραφεις στην συνταγη σου και μπορω να πω οτι ειναι απο τις πιο αγαπημενες πιτσες.
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 31-1-11  
    καλη μου εγινε η πιτσουλα σου αλλα τι το ηθελα και εβαλα το σκορδακι?δεν την ηθελε η οικογενεια και εμεινε η πιτσουλα.κριμα γιατι το ζυμαρακι ειχε γινει πολυ καλο.αχ αυτη η οικογενεια!!!μην μυρισει σκορδακι...νηστικουλια μενουν..
    #
    Σχόλιο από aeras, 14-5-11  
    Αγαπητή Αθανασία πέντε πηρουνάκια για την απόλυτη συνταγή για την ζύμη της πίτσας. Δεν σου κρύβω πως το κόλπο με την θερμοκρασία του νερού είναι σούπερ :-) Είναι πράγματι σημαντική η θερμοκρασία του νερού που θα διαλυθεί η μαγιά. Μείρασα την ζύμη στα τρία αντί για δύο που προτείνεις και έφτιαξα τρία ταψιά κουζίνας. Απο τα υλικά δεν χρησιμοποίησα το σκόρδο γιατι πράγματι σε πολλούς δεν αρέσει (κι εσύ καλή μου Θωμίτσα αφού δεν το τρώτε το σκορδάκι γιατί το έβαλες??? και το ήξερες και το έβαλες και στην συνέχεια έβαλες και τρία πηρουνάκια!!! το λάθος είναι δικό σου και όχι της συνταγής.) Κι εσύ mort βαθμολόγησες τον εαυτό σου με τα τρία πηρούνια προφανώς. Δεν μείρασες την ζύμη σωστά και δεν έψησες τόσο όσο να γίνει τραγανή. Εγώ πρώτη φορά έφτιαξα πίτσα και η ζύμη ήταν όλα τα λεφτά :) δεν μπορώ να καταλάβω πως η pegykalo έβαλε ένα πηρούνι??? Αν σκόρδο και φέτα δεν σου αρέσουν μην τα βάλεις!!! βάλε μοτσαρέλα, βάλε άλλο τυρί και βάλε ένα πηρούνι σ' εσένα πού επίσης έκανες λάθος την επιλογή συστατικών. Για να σταματήσω όμως να κάνω κριτική στους άλλους, θα ολοκληρώσω λέγοντας πως: άριστα βάζω γιατί η οδηγίες για την ζύμη είναι εξαιρετικές. Η ποσότητες ιδανικές για δύο αφράτες πίτσες ή τρείς με λεπτή τραγανή βάση. Η ρίγανη και το πιπέρι ήταν πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα για νόστιμη βάση. Να σημειώσω πως στα υλικά ειδικά στην πίτσα βάζουμε ότι μας αρέσει. Η συγκεκριμένη πρόταση δίνει πολύ γεθστικό αποτέλεσμα.Μπράβο και πάλι μπράβο Αθανασία. Τις φάγαμε 6 άτομα, όλοι στην υγειά σου.
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 30-12-11  
    σ'αυτην την υπεροχη ζυμη εβαλα κοτα με πατατες φουρνου που ειχαν περισσεψει..ολοι με κοροιδευαν...ε με το που το δοκιμασαν μετα βιας προλαβα να τσιμπησω...υπεροχο...σου ανεβαζω και φωτο..

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lena s., 5-11-11  

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Eirinoularea
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 181 αγαπημένων συνταγών, του/της anthiist
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam