κύρια φωτογραφία συνταγής Pizza pizza!!!
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Πρόκειται για πίτσα με ποικιλία τυριών, κοτόπουλο και πιπεριές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα την κουζίνα, ρίξτε μια ματιά. Όταν το τυρί λιώσει (ΠΡΟΣΟΧΗδεν ξεροψήνεται) και οι άκρες ψιλοροδίσουν, πιάστε και κουνήστε το ταψί (με γάντια, εννοείται) και δείτε αν ξεκολλάει ελεύθερα η πίτσα. Αν ναι, κλείστε το φούρνο και αφήστε 2-3' ακόμα και μετά βγάλτε και κόψτε σε κομμάτια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. ΖΥΜΗ
  2. 1 κουταλάκι αλάτι
  3. 2 κουταλάκια ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι ρίγανη
  5. λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  6. 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  7. 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  8. 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C)
  9. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  10. αλεύρι όσο πάρει για λεία και ελαστική ζύμη
  11. ΓΕΜΙΣΗ
  12. γραβιέρα κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια (όση χρειαστεί για τις άκρες της ζύμης περιμετρικά)
  13. σάλτσα* ντομάτας με σκόρδο - βασιλικό
  14. λίγη φέτα τριμμένη (~100γρ.)
  15. 200 γρ. γκούντα
  16. 100 γρ.κασέρι
  17. 1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους
  18. 1 πρ. πιπεριά- 1 κόκκινη πιπεριά (αν είναι μεγάλες από μισή) σε λεπτές κοντές λωρίδες
  19. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα πρώτα υλικά μέχρι το λάδι. Προσέχουμε πολύ τη θερμοκρασία του νερού, είναι σημαντική για το καλό φούσκωμα. Ένα απλό τεστβάζουμε το δάχτυλο και μετράμε μέχρι το 10, πρέπει να αντέχουμε ως εκεί αλλά να μας καίει από κει και πέρα.

  2. 2

    Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και τη μαγιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα να διαλυθεί καλά. Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλα και αργότερα με τα χέρια (δε χρησιμοποιώ μηχανήματα, αν έχετε μηχανή ζυμώματος πράξτε κατά τις οδηγίες της). Ζυμώνουμε 10-15' να γίνει λεία και ελαστική ζύμη και τη μαζεύουμε σε μπάλα. Χαράζουμε βαθύ σταυρό, τη σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Μετά την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα ανάλογο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Η δόση ζύμης είναι για 2 λεπτές πίτσες σε ορθογώνιο ταψί κουζίνας. Εγώ κάνω ένα ταψί για τους δυο μας και κρατώ την υπόλοιπη ζύμη στην κατάψυξη.

  4. 4

    Στρώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να ξαναφουσκώσει.

  5. 5

    Βάζουμε τη γραβιέρα στις άκρες της ζύμης, τις περνάμε με πινέλο βουτηγμένο σε γάλα και τυλίγουμε καλά να κλείσουν μέσα τους το τυράκι.

  6. 6

    Η σάλτσα μπορεί να είναι κλασικά μαγειρεμένη στο κατσαρολάκι (βράζουμε 10-15' μισό κουτί τοματάκια με ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, βασιλικό φρέσκο ή ξερό, ό,τι έχουμε, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι) ή εναλλακτικά 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεμένη με 1 κουτ.ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και τα άνω μυρωδικά και 1-2 κουταλιές κατίκι ή γιαούρτι (δε μαγειρεύεται καθόλου, στρώνεται απευθείας στη ζύμη και δίνει δροσερή και φρέσκια γεύση μετά).

  7. 7

    Αφού στρώσουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε παντού τα τρίμματα φέτας και τα κυβάκια κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω τα κίτρινα τυριά (τριμμένα και αυτά) και τέλος τις πιπεριές και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (Πολύ τρίψιμο αυτή η πίτσα!!!)

  8. 8

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C (πάνω-κάτω) για ~15-20'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Yiouli
Yiouli @cook_8448874
Είναι πάρα πολύ καλή η συνταγή σου Αθανασία. Και στην κατάψυξη διατηρήθηκε μια χαρά, έγινε μαλακή, αλλά λεπτή οπως ήθελα και εγώ. Σε ευχαριστώ πολύ! :-)

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις