Πλαμ Κέικ
Ένα υπέροχο γλυκό, κατάλληλο για πρωινό αλλά και για μπουφέ!!
Υλικά
-
100 γραμμάρια σταφίδα σουλτανιά
-
150 γραμμάρια ανάμικτα κάντιτα (ζαχαρωμένα φρούτα)κεράσια, πορτοκάλι, κίτρο
-
2 κουταλιές ρούμι
-
200 γραμμάρια βούτυρο
-
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
6 αυγά
-
200 γραμμάρια αλεύρι
-
1/2 κουταλάκι βανίλια
-
50 γραμμάρια πατατάλευρο
-
2 γραμμάρια αμμωνία σε σκόνη
-
2 1/2 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
-
1/2 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε τη σταφίδα, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε λεκάνη.
-
2
Προσθέτετε τα κεράσια, το κίτρο και το πορτοκάλι ψιλοκομμένα.
-
3
Ρίχνετε από πάνω το ρούμι και το αφήνετε μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσετε.
-
4
Δουλεύετε το βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
-
5
Προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τα αυγά, ένα ένα.
-
6
Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη βανίλια, το πατατάλευρο, την αμμωνία και τη μαγιά.
-
7
Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τα φρούτα κάντιτα με τη σταφίδα.
-
8
Δουλεύετε καλά όλα τα υλικά, ώσπου να πετύχετε ένα καλό και ισομοιρασμένο μείγμα.
-
9
Φοδράρετε μια ορθογώνια φόρμα 22 εκατοστών με βουτυρωμένο λαδόχαρτο κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
-
10
Ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 50 περίπου λεπτά.
-
11
Όταν ροδίσει η επιφάνειά του, με τη μύτη ενός μαχαιριού αλειμμένη με βούτυρο κάνετε μια σκισμή κατά μήκος του γλυκού.
-
12
Όταν κόψετε την κρούστα, αλείφετε πάλι το μαχαίρι με βούτυρο και επαναλαμβάνετε το κόψιμο, διαπερνώντας αυτή τη φορά όλο σχεδόν το βάθος του γλυκού, χωρίς όμως να φτάσετε στη βάση του.
-
13
Ξεφορμάρετε το κέικ και όταν κρυώσει αφαιρείτε το χαρτί και το κόβετε φέτες στην πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)