Πλατύ στο ταψί

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Loula66
Loula66 @cook_8514111

Παραδοσιακό τυρόψωμο με απλά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κέρδισε χρόνο! Για να φουσκώσει η ζύμη μας γρηγορότερα την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 κ 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  2. 2 φακελάκια ξερή μαγιά (ή ένα κομμάτι νωπή μαγιά, όσο το μέγεθος 2 κύβων μυρωδικών)
  3. 1 κουταλιά ξύδι
  4. 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  5. αλεύρι (όσο πάρει)
  6. 1/2 κιλό τυρί φέτα της αρεσκείας σας (τριμμένη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το αλάτι και το ξύδι.

  2. 2

    Ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

  3. 3

    Ζυμώνουμε καλά και προσέχουμε η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή.

  4. 4

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. 5

    Όταν διπλασιαστεί περίπου ο όγκος της, την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί κουζίνας, το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι.

  6. 6

    Ρίχνουμε πάνω την μισή ποσότητα της φέτας και του λαδιού και διπλώνουμε στα τέσσερα τη ζύμη, ώστε να καλυφθούν τα υλικά.

  7. 7

    Ανοίγουμε πάλι τη ζύμη, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα φέτας και λαδιού και ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με πριν.

  8. 8

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ταψί για μία περίπου ώρα.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

  10. 10

    Το παραδοσιακό μας τυρόψωμο είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Loula66
Loula66 @cook_8514111
στις