κύρια φωτογραφία συνταγής Πλιγούρι το συνοδευτικό
pantie
pantie @cook_8482590
PERISTERI,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αρκετές φορές προσθέτω ψιλοκομμένη πιπεριά (κέρατο) μαζί με το κρεμμύδι. Επίσης, σχεδόν πάντα μαζί με τον ζωμό λαχανικών προσθέτω και 1/2 κουταλιά της σούπας τομάτα πελτέ. Δίνει γεύση και χρώμα στο πλιγούρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 2 1/2 κ. σούπας και 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  2. 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  3. αλάτι χοντρό
  4. 1 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το πλιγούρι με το 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο.

  3. 3

    Το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά σε ταψάκι.

  4. 4

    Το βγάζουμε από το φούρνο.

  5. 5

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα χοντρό αλάτι να μαλακώσει.

  6. 6

    Στη συνέχεια βάζουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μαζί με μια ακόμη πρέζα αλάτι.

  7. 7

    Βάζουμε 1 1/2 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών (1 κύβο λαχανικών διαλυμένο στο 1 1/2 φλιτζάνι νερό) και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να ρουφήξει τα υγρά του.

  8. 8

    Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά.

  9. 9

    Ανακατεύουμε με πιρούνι έτσι ώστε να το αφρατέψουμε και το αφήνουμε άλλα 6-8 λεπτά και σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

july88
july88 @cook_8468542
Νοστιμότατο. Στο ζωμό έβαλα και λίγο σπασμένο κόλιαντρο (τον σούρωσα κατόπιν) και μας άρεσε πολύ.

Από

pantie
pantie @cook_8482590
στις
PERISTERI,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα