Πλιγούρι το συνοδευτικό
Λίγα μυστικά ακόμα
Αρκετές φορές προσθέτω ψιλοκομμένη πιπεριά (κέρατο) μαζί με το κρεμμύδι. Επίσης, σχεδόν πάντα μαζί με τον ζωμό λαχανικών προσθέτω και 1/2 κουταλιά της σούπας τομάτα πελτέ. Δίνει γεύση και χρώμα στο πλιγούρι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
-
2
Ανακατεύουμε το πλιγούρι με το 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο.
-
3
Το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά σε ταψάκι.
-
4
Το βγάζουμε από το φούρνο.
-
5
Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα χοντρό αλάτι να μαλακώσει.
-
6
Στη συνέχεια βάζουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μαζί με μια ακόμη πρέζα αλάτι.
-
7
Βάζουμε 1 1/2 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών (1 κύβο λαχανικών διαλυμένο στο 1 1/2 φλιτζάνι νερό) και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να ρουφήξει τα υγρά του.
-
8
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά.
-
9
Ανακατεύουμε με πιρούνι έτσι ώστε να το αφρατέψουμε και το αφήνουμε άλλα 6-8 λεπτά και σερβίρουμε!
Σχόλια (4)