κύρια φωτογραφία συνταγής Πλούσιο Αμαρτωλό κέικ Σοκολάτας!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Αφράτο, προσφέρει απολαυστικές γευστικές συγκινήσεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διώξτε τις τύψεις (λόγω θερμίδων) κι αφεθείτε στον..πειρασμό! Η συνταγή από μια φίλη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

κέικ 20 εκατοστών
  1. 1 2/3 φλιτζάνι φαριναπ
  2. 1/3 φλυτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
  3. 1-1 1/2 φλ. ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι γεμάτο baking powder
  5. 2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  6. 2 χωρισμένα μεγάλα αβγά
  7. άγλυκη σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  8. ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  9. 180 γραμμάρια χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  10. 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
  11. 1/2 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο (ή φρέσκο με ζάχαρη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε φουρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνετε ταψάκι 20 εκατοστών με λαδόκολλα

  2. 2

    Σε μπωλ ρίχνετε το αλεύρι καλά ανακατεμένο με τη διογκωτική σκόνη και το κακάο

  3. 3

    Χτυπάτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο mixer να αφρατέψουν. Προσθέστε τα κροκάδια περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξετε το άλλο

  4. 4

    Ενσωματώστε με το μείγμα του αλευριού

  5. 5

    Τέλος χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα με πολύ απαλό ανακάτεμα

  6. 6

    Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί

  7. 7

    Ψήνετε 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι στη βύθισή του

  8. 8

    Αφήστε να κρυώσει και προσεκτικά αναποδογυρίζετε σε πιατέλα

  9. 9

    Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο

  10. 10

    Για την επικάλυψη, λιώνετε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και το γάλα σε μπεν μαρί

  11. 11

    Με κορνέ καλύπτετε την επιφάνεια με την επικάλυψη

  12. 12

    Καλύψτε τα τοιχώματα με σοκολατένια τρούφα ή φυλλαράκια σοκολάτας

Αντιδράσεις

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις