Πλούσιο Αμαρτωλό κέικ Σοκολάτας!
Αφράτο, προσφέρει απολαυστικές γευστικές συγκινήσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διώξτε τις τύψεις (λόγω θερμίδων) κι αφεθείτε στον..πειρασμό! Η συνταγή από μια φίλη.
Υλικά
-
1 2/3 φλιτζάνι φαριναπ
-
1/3 φλυτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
-
1-1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 κουταλάκι γεμάτο baking powder
-
2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 χωρισμένα μεγάλα αβγά
-
άγλυκη σκόνη κακάο για πασπάλισμα
-
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
180 γραμμάρια χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
-
1/2 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο (ή φρέσκο με ζάχαρη)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε φουρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνετε ταψάκι 20 εκατοστών με λαδόκολλα
-
2
Σε μπωλ ρίχνετε το αλεύρι καλά ανακατεμένο με τη διογκωτική σκόνη και το κακάο
-
3
Χτυπάτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο mixer να αφρατέψουν. Προσθέστε τα κροκάδια περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξετε το άλλο
-
4
Ενσωματώστε με το μείγμα του αλευριού
-
5
Τέλος χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα με πολύ απαλό ανακάτεμα
-
6
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί
-
7
Ψήνετε 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι στη βύθισή του
-
8
Αφήστε να κρυώσει και προσεκτικά αναποδογυρίζετε σε πιατέλα
-
9
Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο
-
10
Για την επικάλυψη, λιώνετε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και το γάλα σε μπεν μαρί
-
11
Με κορνέ καλύπτετε την επιφάνεια με την επικάλυψη
-
12
Καλύψτε τα τοιχώματα με σοκολατένια τρούφα ή φυλλαράκια σοκολάτας
Σχόλια