Ποικιλία ζυμαρικών στο φούρνο με κοτόπουλο
Αν έχετε δοκιμάσει το πιάτο PASTA MISTA στα LA PASTERIA το αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας φανεί το ίδιο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποια στιγμή που δεν είχα κοτόπουλο, το έφτιαξα με λουκάνικο Φρανκφούρτης και ήταν το ίδιο νόστιμο!Καλή όρεξη, ελπίζω να σας αρέσει!!
Υλικά
-
350 γρ. ριγκατόνι
-
350 γρ. farfalle (πεταλούδες)
-
250 γρ. τορτελίνια
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2-3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
-
10 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
Τριμμένο τυρί
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά (όχι πολύ, θέλουμε να είναι al dente), τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω 1 - 2 κουταλίες βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
-
2
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι (και το σκόρδο αν επιλέξετε να το προσθέσετε).
-
3
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι.
-
4
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα αυτό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε απο πάνω το τριμμένο τυρί (το έχω δοκιμάσει και με παρμεζάνα και με κίτρινο τυρί και ήταν τέλειο και με τα δύο).
-
5
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.
Σχόλια (12)