vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Νόστιμο, αφράτο κέικ κολοκύθας με σιρόπι σοκολάτα-καραμέλα και ζαχαρούχο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κολοκύθα με πολτοποιημένα μήλα.  Η συνταγή είναι από εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 1 1/2 φλ. πουρέ κίτρινης κολοκύθας (πολτοποιημένη στο multi)
  3. 350 γρ. φαρίν απ
  4. 1/2 φλ. μαργαρίνη
  5. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  6. 1 κ.σ. κανέλα
  7. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  8. 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
  9. Για την επικάλυψη
  10. 1/2 βάζο topping (σιρόπι) σοκολάτας
  11. 1/4 βάζο topping (σιρόπι) καραμέλας
  12. 1 morfat μεταλλικό κουτί πολύ καλά παγωμένο
  13. 1/2 φλ. άχνη
  14. 1 βανίλια
  15. καρύδια χοντροτριμμένα για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, την κολοκύθα με τα μπαχαρικά και την βανίλια. Σιγά σιγά ρίχνουμε τη φαρίνα και χτυπάμε αποκτώντας αφράτο μείγμα.

  2. 2

    Ρίχνουμε σε 33 Χ 23 εκ. ταψί καλά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ζεστό το κέικ, κάνουμε τρύπες με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το ζαχαρούχο, πρώτα στις τρύπες και μετά σε όλο το κέικ.  Αφήνουμε 5-10 λεπτά να το απορροφήσει.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι σοκολάτας και ρίχνουμε με προσοχή στις τρύπες.  Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να απορροφήσει και να κρυώσει η σοκολάτα.

  5. 5

    Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την morfat και προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια.  Καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

  6. 6

    Τέλος σερβίρουμε το κέικ περιχύνοντας με σιρόπι καραμέλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tahitian
tahitian @artist_ea
Αμαν!!!Τι πειρασμο ανεβασες τωρα Βασιλικη?Τρεχουν τα σάλια μου.Θελω να το δοκιμασω με μηλα

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα