Poke κέικ κολοκύθας
Νόστιμο, αφράτο κέικ κολοκύθας με σιρόπι σοκολάτα-καραμέλα και ζαχαρούχο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κολοκύθα με πολτοποιημένα μήλα. Η συνταγή είναι από εδώ.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
1 1/2 φλ. πουρέ κίτρινης κολοκύθας (πολτοποιημένη στο multi)
-
350 γρ. φαρίν απ
-
1/2 φλ. μαργαρίνη
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κ.σ. κανέλα
-
1 κ.γ. γαρύφαλλο
-
2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
-
Για την επικάλυψη
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1/2 βάζο topping (σιρόπι) σοκολάτας
-
1/4 βάζο topping (σιρόπι) καραμέλας
-
1 morfat μεταλλικό κουτί πολύ καλά παγωμένο
-
1/2 φλ. άχνη
-
1 βανίλια
-
καρύδια χοντροτριμμένα για το τέλος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, την κολοκύθα με τα μπαχαρικά και την βανίλια. Σιγά σιγά ρίχνουμε τη φαρίνα και χτυπάμε αποκτώντας αφράτο μείγμα.
-
2
Ρίχνουμε σε 33 Χ 23 εκ. ταψί καλά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά περίπου.
-
3
Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ζεστό το κέικ, κάνουμε τρύπες με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το ζαχαρούχο, πρώτα στις τρύπες και μετά σε όλο το κέικ. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να το απορροφήσει.
-
4
Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι σοκολάτας και ρίχνουμε με προσοχή στις τρύπες. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να απορροφήσει και να κρυώσει η σοκολάτα.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την morfat και προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
-
6
Τέλος σερβίρουμε το κέικ περιχύνοντας με σιρόπι καραμέλας.
Σχόλια (4)