Πολύ εύκολη μηλόπιτα

Bαθμολογία: 4.3077
       
 
13 ψήφοι
nikolio, 05.11.08

Περιγραφή

Η αφρατη μηλοπιτα που θέλει μόλις 15 λεπτά για την παρασκευή της.
Πολύ εύκολη μηλόπιτα
photo: vasiliki ver

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του 500γρ
  • 250γρ βιταμ
  • 4 ή 5 αυγα
  • 500 ml γαλα κατα προτιμηση φρεσκο
  • 1 βανιλια
  • 4 ή 5 μηλα κανονικου μεγεθους
  • λιγη κανελα
  • 2 κ 1/2 κουπες ζαχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Φρούτα , Αβγά , Γάλα , Μήλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοβουμε τα μηλα σε κυβους και τα περιχυνουμε με κανελα και 2 κουταλιες ζαχαρη
  2. Σ΄ενα μπολ ριχνουμε το βουτυρο και το χτυπαμε για 3 λεπτα, προσθετουμε σιγα σιγα την ζαχαρη, το αλευρι, τα αυγα, το γαλα, την βανιλια και χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.
  3. Σ΄ενα πυρεξ (κανονικο μεγεθος) ριχνουμε το μισο μειγμα μετα ριχνουμε τα μηλα (στην μεση) και απο πανω ριχνουμε και το υπολοιπο μειγμα.
  4. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 1 εως 1 & 1/2 ωρα αναλογα με την φουρνο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για καλυτερη εμφανιση οταν ψηθει η μηλοπιτα μας την πασπαλιζουμε ζαχαρη αχνη και λιγη κανελα

Σχετικές συνταγές

Γερμανική μηλόπιτα Γερμανική μηλόπιτα
4.5
       
       
(10)
Μηλόπιτα 4 Μηλόπιτα 4
5
       
       
(1)
Μηλόπιτα φοιτητική Μηλόπιτα φοιτητική
5
       
       
(2)
Τεμπελομηλόπιτα Τεμπελομηλόπιτα
4.8182
       
       
(22)
Εύκολο και νόστιμο κέικ μήλου Εύκολο και νόστιμο κέικ μήλου
4.7634
       
       
(93)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από nikolio, 5-11-08  
    πολυ καλη....μπραβο
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 8-11-08  
    Βάλε και λίγη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με τα μήλα....γίνεται υπέροχη
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-11-08  
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 8-11-08  
    Μήπως μοιάζει με κέικ? Το λέω αυτό γιατί έχει σχεδόν τα ίδια υλικά με τη διαφορά ότι έχει μήλα. Πέστε μου όσοι την έχετε κάνει.
    #
    Σχόλιο από nikolio, 9-11-08  
    ειναι σαν κεικ περιπου αλλα αλλαζει γινεται πιο νοστιμη!
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-11-08  
    Πολύ νόστιμη, την έφτιαξα κι έγινε ανάρπαστη. Δυστυχώς έκανα τη μισή δόση για να τη δοκιμάσω και τελείωσε αμέσως. Την επόμενη φορά θα τη φτιάξω όλη και σε ταψί για να γίνει πιο λεπτή.Χρησιμοποίησα φαρίνα ολικής άλεσης και του πήγαινε πολύ.
    #
    Σχόλιο από jes_gk, 14-9-09  
    Εκανα τη μιση δοση, ευγευστη μηλοπιτα κ γρηγορη συνταγη
    #
    Σχόλιο από Clea, 12-11-10  
    Την έχω φτιάξει άπειρες φορές την συγκεκριμένη μηλόπιτα. Εχθές την είχα πάνω στην κουζίνα και περνούσαν όλοι να δοκιμάσουν και τελικά δεν πρόλαβα να την σερβίρω καν. Έχει πάντα τεράστια επιτυχία. Τα μόνα που κάνω λίγο διαφορετικά είναι πως βάζω περισσότερη γέμιση ή λίγο λιγότερη ζύμη, και πασπαλίζω από πριν με καστανή ζάχαρη. Γλύφουν ΟΛΟΙ τα δάκτυλα τους, ακόμη και ο καλός μου που δεν του αρέσουν καθόλου οι μηλόπιτες. Επίσης στα μήλα βάζω και μια τσαχπινιά μοσχοκάρυδο, τους πάει πολύ.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 15-12-10  
    Είναι σαν ΚΕΙΚ , και εγώ που την έφτιαξα πρώτη φορά την΄έψησα 1 ώρα και δυστυχώς ήταν άψητη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-12-10  
    Δήμητρα το γράφει πως είναι σαν κέικ (άλλωστε είναι στην κατηγορία των κέικ) και επίσης γράφει πως ίσως χρειαστεί και μιάμιση ώρα για να γίνει. Πάντα εξαρταται από το φούρνο μας και πρέπει να δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι πριν το βγάλουμε (όπως σε όλα τα κέικ)
    #
    Σχόλιο από Ειρηνη ΓΡ., 17-1-11  
    #
    Σχόλιο από marianakiii, 5-1-12  
    καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. την εκανα 2 φορες. την πρωτη φορα την εψησα μια ωρα κ ηταν αψητη. την δευτερη μια μιση ωρα και παλι αψητη. μηπως ξερετε να μου πειτε γιατι? κανω κατι λαθος?
    #
    Σχόλιο από nikolio, 16-1-12  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙ Ο ΦΟΥΝΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    #
    Σχόλιο από eaggel, 19-4-12  
    #
    Σχόλιο από Ειρηνη ΓΡ., 17-11-12  
    #
    Σχόλιο από st.tz, 14-12-12  
    καλησπέρα. την έφτιαξα κ εγώ. πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη. θα την ήθελα λίγο πιο γλυκιά, αλλά και έτσι ήταν πολή καλή. το μόνο κακό ήταν ότι μου διαλυόταν. σαν να ξεκολλούσε το κάτω μέρος από τα μήλα με το πάνω μέρος από τα μήλα. έκανα εγώ κάποιο λάθος;
    #
    Σχόλιο από mania2, 19-1-13  
    Πραγματικά εξαιρετική συνταγή και εύκολη. Την κάνω πάρα πολύ συχνά και μάλιστα χθες έφτιαξα ατομικά μηλοπιτάκια τοποθετώντας το μείγμα όπως περιγράφεις σε χάρτινες θήκες. Το μόνο που έκανα διαφορετικά ήταν να τρίψω τα μήλα αρκετά λεπτά στον τρίφτη για την ντομάτα, για να είμαι σίγουρη ότι θα προλάβουν να ψηθούν στο λιγότερο χρόνο που χρειάζονται τα ατομικά κεκάκια. Τα έψησα για 25 λεπτά στους 180ο και έγιναν υπέροχα!!! Στο τέλος και ενώ ήταν ακόμη ζεστά τα πασπάλισα με άχνη και κανέλα. Εντυπωσιάστηκα και από την ποσότητα. Μου βγήκαν περίπου 40 κομμάτια. Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο των παιδιών, στη δουλειά ή για μπουφέ.
    #
    Σχόλιο από maraki1979, 13-4-14  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-10-14  
    Φτιάχνω και εγώ παρόμοια συνταγή με πολύ λιγότερα υλικά,την βρήκα σαν γλυκό ψωμάκι με μήλα αλλά στην υφή είναι ένα πολύ αφράτο κέικ!
    Τα υλικά που βάζω εγώ είναι: Για το κέικ:
    1 1/2 φλ. αλεύρι + 2 κ. γλ. μπέικιν ή 1 1/2 φλ. φαρίνα + 1 κουτ. γλυκού μπέικιν , 1/2 φλ. μαργαρίνη
    2/3 φλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. γάλα, 2 αυγά,
    1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες.
    Γέμιση:
    1 μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια,1 κ. γλ. κανέλα
    1/3 φλ. καστανή ζάχαρη.
    Στην εκτέλεση της συνταγής η διαφορά είναι πως μοιράζω και το μείγμα των μήλων σε 2 ίσα μέρη.
    Πάνω από την δεύτερη ζύμη κέικ ρίχνω πάλι μήλα κανέλα-ζάχαρη, πιέζω ελαφρά να μπουν μες στη ζύμη και με ένα κουταλάκι ανακατεύω λίγο την επιφάνεια να καλυφθούν τα μήλα ώστε να μην μας καούν.
    Αξίζει όχι 5 αλλά πολλάααα πιρουνάκια!!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nikolio, 5-11-08  
    πολυ καλη....μπραβο
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 8-11-08  
    Βάλε και λίγη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με τα μήλα....γίνεται υπέροχη
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-11-08  
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-11-08  
    Πολύ νόστιμη, την έφτιαξα κι έγινε ανάρπαστη. Δυστυχώς έκανα τη μισή δόση για να τη δοκιμάσω και τελείωσε αμέσως. Την επόμενη φορά θα τη φτιάξω όλη και σε ταψί για να γίνει πιο λεπτή.Χρησιμοποίησα φαρίνα ολικής άλεσης και του πήγαινε πολύ.
    #
    Σχόλιο από jes_gk, 14-9-09  
    Εκανα τη μιση δοση, ευγευστη μηλοπιτα κ γρηγορη συνταγη
    #
    Σχόλιο από Clea, 12-11-10  
    Την έχω φτιάξει άπειρες φορές την συγκεκριμένη μηλόπιτα. Εχθές την είχα πάνω στην κουζίνα και περνούσαν όλοι να δοκιμάσουν και τελικά δεν πρόλαβα να την σερβίρω καν. Έχει πάντα τεράστια επιτυχία. Τα μόνα που κάνω λίγο διαφορετικά είναι πως βάζω περισσότερη γέμιση ή λίγο λιγότερη ζύμη, και πασπαλίζω από πριν με καστανή ζάχαρη. Γλύφουν ΟΛΟΙ τα δάκτυλα τους, ακόμη και ο καλός μου που δεν του αρέσουν καθόλου οι μηλόπιτες. Επίσης στα μήλα βάζω και μια τσαχπινιά μοσχοκάρυδο, τους πάει πολύ.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 15-12-10  
    Είναι σαν ΚΕΙΚ , και εγώ που την έφτιαξα πρώτη φορά την΄έψησα 1 ώρα και δυστυχώς ήταν άψητη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-12-10  
    Δήμητρα το γράφει πως είναι σαν κέικ (άλλωστε είναι στην κατηγορία των κέικ) και επίσης γράφει πως ίσως χρειαστεί και μιάμιση ώρα για να γίνει. Πάντα εξαρταται από το φούρνο μας και πρέπει να δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι πριν το βγάλουμε (όπως σε όλα τα κέικ)
    #
    Σχόλιο από Ειρηνη ΓΡ., 17-1-11  
    #
    Σχόλιο από nikolio, 16-1-12  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙ Ο ΦΟΥΝΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    #
    Σχόλιο από eaggel, 19-4-12  
    #
    Σχόλιο από Ειρηνη ΓΡ., 17-11-12  
    #
    Σχόλιο από st.tz, 14-12-12  
    καλησπέρα. την έφτιαξα κ εγώ. πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη. θα την ήθελα λίγο πιο γλυκιά, αλλά και έτσι ήταν πολή καλή. το μόνο κακό ήταν ότι μου διαλυόταν. σαν να ξεκολλούσε το κάτω μέρος από τα μήλα με το πάνω μέρος από τα μήλα. έκανα εγώ κάποιο λάθος;
    #
    Σχόλιο από mania2, 19-1-13  
    Πραγματικά εξαιρετική συνταγή και εύκολη. Την κάνω πάρα πολύ συχνά και μάλιστα χθες έφτιαξα ατομικά μηλοπιτάκια τοποθετώντας το μείγμα όπως περιγράφεις σε χάρτινες θήκες. Το μόνο που έκανα διαφορετικά ήταν να τρίψω τα μήλα αρκετά λεπτά στον τρίφτη για την ντομάτα, για να είμαι σίγουρη ότι θα προλάβουν να ψηθούν στο λιγότερο χρόνο που χρειάζονται τα ατομικά κεκάκια. Τα έψησα για 25 λεπτά στους 180ο και έγιναν υπέροχα!!! Στο τέλος και ενώ ήταν ακόμη ζεστά τα πασπάλισα με άχνη και κανέλα. Εντυπωσιάστηκα και από την ποσότητα. Μου βγήκαν περίπου 40 κομμάτια. Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο των παιδιών, στη δουλειά ή για μπουφέ.
    #
    Σχόλιο από maraki1979, 13-4-14  

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 8-11-08  
    Μήπως μοιάζει με κέικ? Το λέω αυτό γιατί έχει σχεδόν τα ίδια υλικά με τη διαφορά ότι έχει μήλα. Πέστε μου όσοι την έχετε κάνει.
    #
    Σχόλιο από nikolio, 9-11-08  
    ειναι σαν κεικ περιπου αλλα αλλαζει γινεται πιο νοστιμη!
    #
    Σχόλιο από marianakiii, 5-1-12  
    καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. την εκανα 2 φορες. την πρωτη φορα την εψησα μια ωρα κ ηταν αψητη. την δευτερη μια μιση ωρα και παλι αψητη. μηπως ξερετε να μου πειτε γιατι? κανω κατι λαθος?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-10-14  
    Φτιάχνω και εγώ παρόμοια συνταγή με πολύ λιγότερα υλικά,την βρήκα σαν γλυκό ψωμάκι με μήλα αλλά στην υφή είναι ένα πολύ αφράτο κέικ!
    Τα υλικά που βάζω εγώ είναι: Για το κέικ:
    1 1/2 φλ. αλεύρι + 2 κ. γλ. μπέικιν ή 1 1/2 φλ. φαρίνα + 1 κουτ. γλυκού μπέικιν , 1/2 φλ. μαργαρίνη
    2/3 φλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. γάλα, 2 αυγά,
    1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες.
    Γέμιση:
    1 μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια,1 κ. γλ. κανέλα
    1/3 φλ. καστανή ζάχαρη.
    Στην εκτέλεση της συνταγής η διαφορά είναι πως μοιράζω και το μείγμα των μήλων σε 2 ίσα μέρη.
    Πάνω από την δεύτερη ζύμη κέικ ρίχνω πάλι μήλα κανέλα-ζάχαρη, πιέζω ελαφρά να μπουν μες στη ζύμη και με ένα κουταλάκι ανακατεύω λίγο την επιφάνεια να καλυφθούν τα μήλα ώστε να μην μας καούν.
    Αξίζει όχι 5 αλλά πολλάααα πιρουνάκια!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της popina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της netcc
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της ΡΙΝΝΑ
    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της kateWalker