Πολύ εύκολη μηλόπιτα
Η αφρατη μηλοπιτα που θέλει μόλις 15 λεπτά για την παρασκευή της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για καλυτερη εμφανιση οταν ψηθει η μηλοπιτα μας την πασπαλιζουμε ζαχαρη αχνη και λιγη κανελα
Υλικά
-
1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του 500γρ
-
250 γρ βιταμ
-
4-5 αυγα
-
500 ml γαλα κατα προτιμηση φρεσκο
-
1 βανιλια
-
4-5 μηλα κανονικου μεγεθους
-
λιγη κανελα
-
2 κ 1/2 κουπες ζαχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβουμε τα μηλα σε κυβους και τα περιχυνουμε με κανελα και 2 κουταλιες ζαχαρη
-
2
Σ΄ενα μπολ ριχνουμε το βουτυρο και το χτυπαμε για 3 λεπτα, προσθετουμε σιγα σιγα την ζαχαρη, το αλευρι, τα αυγα, το γαλα, την βανιλια και χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.
-
3
Σ΄ενα πυρεξ (κανονικο μεγεθος) ριχνουμε το μισο μειγμα μετα ριχνουμε τα μηλα (στην μεση) και απο πανω ριχνουμε και το υπολοιπο μειγμα.
-
4
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 1 εως 1 & 1/2 ωρα αναλογα με την φουρνο μας.
Σχόλια (15)