Πολίτικη βασιλόπιτα
Πεντανόστιμη βασιλόπιτα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα σε ένα περιοδικό.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
80 gr μαγιά
-
400 gr ζάχαρη
-
5 αυγά
-
250 gr βούτυρο αγελ. φρεσκο
-
1 |2 φακελάκι μαστίχα
-
1 |2 φακελάκι μαχλεπι
-
250 gr φρέσκο γάλα
-
1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο
-
σησάμι ξανθό [προεραιτικα]
-
ζάχαρη αχνή
-
φιστικί αιγινής θρυμματισμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ κατσαρολακι λιώνετε την μαγιά με 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γαλα. Ανακατευετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
-
2
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλεπι και το γλυκάνισο.
-
3
Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά αφού βάλετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (σχεδόν να τριπλασιαστεί).
-
4
Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμαρι. Ζυμωνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
-
5
Σκεπαζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για 8 ώρες.
-
6
Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμενο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.
-
7
Πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και φιστικιά (προαιρετικά).
-
8
Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180*.
Σχόλια (48)