Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
zeta_a, 21.10.10

Περιγραφή

Αυτό το πιάτο το δοκίμασα στην Κωνσταντινούπολη. Θυμάμαι πως ζητούσα επίμονα από τον ξεναγό, να βρει τρόπο να μάθει την συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει από την κουζινα ο μάγειρας του εστιατορίου και να δώσει σε όλο το γκρουπ την συνταγή. Ήμασταν μεγάλο γκρουπ και είχαμε κλείσει όλο το μαγαζί, έτσι όταν τελείωσε από το σερβίρισμα και μετά από την συνεχή γκρίνια μου, ντροπαλά βγήκε και μας έδωσε την συνταγή. Είχε πει πως κάποια μυστικά θα τα κρατούσε για τα εγγόνια του, αλλά εγώ νομίζω πως δεν έκρυψε τίποτα. Πριν μας την δώσει, μας έβαλε να του υποσχεθούμε πως δεν θα ανοιγαμε αργότερα εστιατόριο δίπλα στο δικό του, σερβίροντας αυτό το συγκεκριμένο πιάτο. Η συνταγή αφορούσε αρνίσιο κιμά, αλλά εγώ τον ρώτησα εάν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μοσχαρισιο κιμα και μου απάντησε με ερώτηση - Εδώ έφαγες αρνίσιο, στην πατριδα σου θα εισαι μαλωμένη με τον αρνισιο? Γέλασαν όλοι, αλλά παρ΄ όλα αυτά, μου ειπε πως μπορω να βάλω μοσχαρίσιο αρκει να έχει αρκετα υγρά, γιατί ο κιμάς απο μοσχάρι έχει λιγότερα λιπαρά από το αρνι.
Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 – 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλια της σούπας βούτυρο (εμείς θα βάλουμε ελαιολαδο)
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης από βάζο)
  • Ξύδι
  • Σκόρδο
  • Κύμινο
  • Κόλιανδρο
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο πιπερι γλυκο
  • Μαύρο πιπερι (εμεις εχουμε το μπουκοβο ή τσιλι)
  • Αλατι
  • 2- 3 κουταλιές σούπας νερό
Σάλτσα ντομάτας:
  • 2 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • Λαδι
  • Αλατι
  • Πιπερι
  • Ρίγανη
  • Κανέλα
Σάλτσα γιαουρτιού:
  • πρόβειο γιαουρτάκι (ενα γιαουρτάκι 200 γρ για κάθε άτομο)
  • Λίγο δύοσμο
  • 4-6 πίτες σουβλάκι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Μοσχάρι
Κουζίνα: Πολίτικη
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο.Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από εσας τους ίδιους. Το σκόρδο για να μην έχει έντονη μυρωδιά, θα πρέπει να βγάλουμε την καρδιά του, την φύτρα του.
  2. Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το νεράκι , όταν πολτοποιηθούν τα προσθέτουμε στο μειγμα του κιμά.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτα, να σφίξει το μείγμα, αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα πλάσουμε λόγω των υγρών.
  4. Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην αρχη με λίγο νεράκι, για να είναι πιο ελαφριά η σάλτσα. Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζουμε ελαφριά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια ή αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20- 30 λεπτά.
  5. Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε το πρόβειο γιαουρτάκι με τον δύοσμο.
  6. Ψήνουμε τα κεμπαπ στην σχάρα, λαδώνουμε τις πίτες ελαφρα και τις βάζουμε για λίγο και αυτές στην σχάρα. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με το πρόβειο γιαούρτι και τον δύοσμο.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε πρώτα το μείγμα του γιαουρτιου που είναι ανακατεμενο με τα κομματια της πιτας, από πάνω σερβίρουμε τα κεμπαπ και περιχύνουμε με την σάλτσα ντοματας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι τα υγρά και το σωστό ψήσιμο. Καλη επιτυχία.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από manoyla, 26-10-10  
    Με τον αρνισιο κιμά ειναι το αυθεντικο κεμπάπ. Αυτό που σας εκρυψε είναι το ταντούρι που ευκολα το βρίσκεται στην ευριπίδου στα μπαχαράδικα.
    #
    Σχόλιο από machi, 26-10-10  
    Όντως ο αρνίσιος κιμάς γίνεται 1000 φορές πιο νόστιμος γιατί και από μόνος του είναι πολύ πιο νόστιμος ως κιμάς. Όπως και να το κάνουμε ένα αρνάκι τρυφερό δεν συγκρίνεται με ένα μοσχάρι. Σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου γιατί σαν φαγητό είναι από τα αγαπημένα μας. Για τις δοσολογίες των μπαχαρικών μπορεις να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένη;
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 26-10-10  
    Μπράβο zeta_a που μας έφερες αυτή την συνταγή απ' την Κωνσταντινούπολη -πόλη καταγωγής μου-!Όταν ακούω κάτι σε σχέση με την Κωνσταντινούπολη πάντα ανατριχιάζω! Έψαχνα κι εγώ για αυτή την συνταγή αλλά πάντα είχα αμφιβολίες για το αν φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο κι εκεί. Σου βάζω 5πιρουνάκια και μόνο που μας έφερες την γνήσια συνταγή(σύμφωνα με αυτά που μας είπες) αλλά και για την αναλυτική περιγραφή!!! Θα την φτιάξω κάποια στιγμή με αρνίσιο κιμά. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 26-10-10  
    Αύριο φεύγω για Κωνσταντινούπολη και αναρωτιόμουνα τι καλά φαγητά έχουν εκεί.Μου φαίνεται πολύ καλή συνταγή και σίγουρα θα την δοκιμάσω, πιστεύω ότι με τον αρνίσιο κιμά θα είναι πολύ πιο νόστιμο.Μόλις γυρίσω θα τη φτιάξω και θα σου δώσω και τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από manoyla, 27-10-10  
    Αυτό που εγώ ξεχασα να πω είναι το γκαράμ μασάλα.Βασικό συστατικό στο κεμπάπ.
    Ντινα εκτός από κεμπάπ πρεπει να δοκιμάσεις τα μυδια σουβλάκι.μμμμμ
    #
    Σχόλιο από nektar-ag, 27-10-10  
    #
    Σχόλιο από stelia, 2-11-10  
    Ζέτα! Συγχαρητήρια!!! Τέλεια η συνταγή σου!!! ΄Εφτιαξα την διπλή δόση. Τα μισά τα έψησα στο φούρνο και τα άλλα μισά τα τηγάνισα. Γίνονται τέλεια μπιφτέκια και κεφτεδάκια. Μπορεί κάποιος να τα φάει και χωρίς σάλτσα!!! Τέλειο όλο το πακέτο!!!! Μπράβοοο!!!
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 5-11-10  
    σας ευχαριστω για τα πηρουνακια..

    μερικες διευκρινισεις...

    η ποσοτητα των μπαχαρικων μπορει να ειναι απο μια τσιμπια μεχρι 1 κουταλακι... αναλογα με τα γουστα σας...γινεται αναφορα γι αυτο και στην περιγραφη...

    δεν γνωριζω εαν μου εχουν δωσει την αυθεντικη συνταγη... αυτη ειναι η συνταγη που εκεινος ο σεφ σερβιρει στο μαγαζι του...

    ναι οντως το κεμπαπ γινεται με αρνισιο κιμα... αλλα με τον μοσχαρισιο κιμα μπορω να γευομαι τουτο το πιατο 1-2 φορες την εβδομαδα...

    nektar-ag... θα προτιμουσα να εξησουσες σε ολους αυτους που θα διαβασουν τουτη την συνταγη για πιο λογο βαζεις τα 3 πηρουνακια... τι σου δεν αρεσε... ωστε οσοι την διαβασουν να ξερουν τι πρεπει να προσεξουν...

    #
    Σχόλιο από Nafsikamar, 19-11-11  
    Υπέροχη συνταγή!! Δοκιμάστε την!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 5-2-12  
    έβαλα μισό αρνίσιο και μισό μοσχαρίσιο κιμά, καγιέν και πάπρικα όμως το κόλιανδρο δεν μου έκατσε καλά.
    #
    Σχόλιο από christinaD, 26-2-12  
    πολύ ωραία συνταγή!!την δοκίμασα σήμερα, το μόνο μπαχαρικό που έβαλα ήταν garam masala,οι πιπεριές φλωρίνης έδωσαν τέλεια γεύση στα κεμπάπ.σίγουρα θα την ξανακάνω.
    #
    Σχόλιο από jennyd, 27-2-12  
    Πεντε πηρουνακια κ απο μενα.. την εψαχνα καιρο, το δοκιμασα στην Σμυρνη κ τρελαθηκα αλλα δεν καταφερα να παρω την συνταγη.. Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-5-12  
    #
    Σχόλιο από natpap76, 5-6-12  
    Συγχαρητήρια! Θα κάνω την συνταγή αυτή την βδομάδα! Πόσα κεμπάπ βγαίνουν σε αυτήν την δοσολογία;Αρνίσιο κιμά θα βρω εύκολα στο κρεοπωλείο ή είναι δυσεύρετος και ακριβώς;
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 6-3-13  
    Καλό σας μεσημέρι!. Μπήκα για να πάρω ιδέα για αύριο τσικνοπέμπτη!.
    Όπως το φτιάχνει η φίλη zeta , μου το έμαθε η σμυρνιά γιαγιά μου πριν 40+ χρόνια!.
    Εάν εκτελεστή κατά γράμμα η συνταγή μόνον 5 πιρουνάκια μπορεί να πάρει. Και σίγουρα όποιου αρέσει!. Το να βαθμολογείς αυθαίρετα μια συνταγή, είναι άτοπο, μάλιστα όταν δεν εξηγείς…..
    Το κεμπάπ πλήρωσα για να μου πουν την ‘γόμωση’, στο καλύτερο κεμπάπ της Αθήνας!.
    Μισή ποσότητα μοσχάρι. ¼ αρνί, ¼ χοιρινό, το τρίπτυχο της επιτυχίας!!!!!......
    Μαύρο πιπέρι δεν βάζω, αλλά φρεσκοτρυμένο μπούκοβο.
    Δεν βάζω νεράκι στο άλεσμα των Φλωρίνης. Μα θα βάλω λίγο, πιστεύω ότι θα αφρατέψει ο κιμάς!.
    Όπως και της πίτες της βάζω μονοκόμματες. Προτού της βάλω στο γκριλ τους κάνω ένα βρέξιμο με νερόλαδο, και της τινάζω. Έχω ένα βαποριζατέρ σε ετοιμότητα, για πίτες (σπανάκι κλπ) και ψητά. Μισό νερό, μισό λάδι, 1 κουταλακι αλάτι, καλό χτύπημα.
    Δεν της αλείβω με το γιαούρτι, διότι έτσι υποχρεώνεις αυτόν που το τρώει, να φάει την δόση σου!. Το βάζω σε αυτήν την συνταγή, δεν είμαι όμως εραστής της ξινίλας…..( συγγνώμη). Μαζί με τον φρέσκο δυόσμο, και λίγο μουστάρδα. Πάει με το κρέας!. Ανακάτεμα με πιρούνι και όχι στο μίξερ.
    Όχι ρίγανη στην σάλτσα ντομάτας, λίγη ζάχαρη. Όσο ταιριάζει η ρίγανη σε ωμή ντομάτα, τα χαλάει στης σάλτσες.
    Είναι μια συνταγή τέλια. Μπορείς να δόσεις και ελαφρά το προσωπικό σου ύφος.
    Όπως πχ στης Φλωρίνης κατά το άλεσμα, βάζω μια πιπεριά καμπανάκι κόκκινη, που φτιάχνω το καλοκαίρι σε βάζο. Ή μια αιγυπτιακή μακρόστενη πράσινη. Προσοχή μόνον μια……. κάνουν τζιζ!.
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Rosie, 19-2-14  
    Έφτιαξα μόνο τα κεμπάπ, χωρίς τα διάφορα συνοδευτικά δηλαδή. Φοβήθηκα λίγο το ξύδι μου και έβαλα ροζέ κρασί και αντί για πιπεριές που δεν είχα, έβαλα ντομάτα τριμμένη.
    Το αποτέλεσμα είναι πάααρα πολύ καλό!! Φαντάζομαι πόσο καλύτερο θα είναι με την πιπεριά...
    Κι αν κάποιος μπορεί να πει κάτι για τις δοσολογίες των μπαχαρικών, θα βοηθούσε απίστευτα!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από manoyla, 26-10-10  
    Με τον αρνισιο κιμά ειναι το αυθεντικο κεμπάπ. Αυτό που σας εκρυψε είναι το ταντούρι που ευκολα το βρίσκεται στην ευριπίδου στα μπαχαράδικα.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 26-10-10  
    Μπράβο zeta_a που μας έφερες αυτή την συνταγή απ' την Κωνσταντινούπολη -πόλη καταγωγής μου-!Όταν ακούω κάτι σε σχέση με την Κωνσταντινούπολη πάντα ανατριχιάζω! Έψαχνα κι εγώ για αυτή την συνταγή αλλά πάντα είχα αμφιβολίες για το αν φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο κι εκεί. Σου βάζω 5πιρουνάκια και μόνο που μας έφερες την γνήσια συνταγή(σύμφωνα με αυτά που μας είπες) αλλά και για την αναλυτική περιγραφή!!! Θα την φτιάξω κάποια στιγμή με αρνίσιο κιμά. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 26-10-10  
    Αύριο φεύγω για Κωνσταντινούπολη και αναρωτιόμουνα τι καλά φαγητά έχουν εκεί.Μου φαίνεται πολύ καλή συνταγή και σίγουρα θα την δοκιμάσω, πιστεύω ότι με τον αρνίσιο κιμά θα είναι πολύ πιο νόστιμο.Μόλις γυρίσω θα τη φτιάξω και θα σου δώσω και τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από manoyla, 27-10-10  
    Αυτό που εγώ ξεχασα να πω είναι το γκαράμ μασάλα.Βασικό συστατικό στο κεμπάπ.
    Ντινα εκτός από κεμπάπ πρεπει να δοκιμάσεις τα μυδια σουβλάκι.μμμμμ
    #
    Σχόλιο από nektar-ag, 27-10-10  
    #
    Σχόλιο από stelia, 2-11-10  
    Ζέτα! Συγχαρητήρια!!! Τέλεια η συνταγή σου!!! ΄Εφτιαξα την διπλή δόση. Τα μισά τα έψησα στο φούρνο και τα άλλα μισά τα τηγάνισα. Γίνονται τέλεια μπιφτέκια και κεφτεδάκια. Μπορεί κάποιος να τα φάει και χωρίς σάλτσα!!! Τέλειο όλο το πακέτο!!!! Μπράβοοο!!!
    #
    Σχόλιο από Nafsikamar, 19-11-11  
    Υπέροχη συνταγή!! Δοκιμάστε την!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 5-2-12  
    έβαλα μισό αρνίσιο και μισό μοσχαρίσιο κιμά, καγιέν και πάπρικα όμως το κόλιανδρο δεν μου έκατσε καλά.
    #
    Σχόλιο από christinaD, 26-2-12  
    πολύ ωραία συνταγή!!την δοκίμασα σήμερα, το μόνο μπαχαρικό που έβαλα ήταν garam masala,οι πιπεριές φλωρίνης έδωσαν τέλεια γεύση στα κεμπάπ.σίγουρα θα την ξανακάνω.
    #
    Σχόλιο από jennyd, 27-2-12  
    Πεντε πηρουνακια κ απο μενα.. την εψαχνα καιρο, το δοκιμασα στην Σμυρνη κ τρελαθηκα αλλα δεν καταφερα να παρω την συνταγη.. Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-5-12  
    #
    Σχόλιο από natpap76, 5-6-12  
    Συγχαρητήρια! Θα κάνω την συνταγή αυτή την βδομάδα! Πόσα κεμπάπ βγαίνουν σε αυτήν την δοσολογία;Αρνίσιο κιμά θα βρω εύκολα στο κρεοπωλείο ή είναι δυσεύρετος και ακριβώς;
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 6-3-13  
    Καλό σας μεσημέρι!. Μπήκα για να πάρω ιδέα για αύριο τσικνοπέμπτη!.
    Όπως το φτιάχνει η φίλη zeta , μου το έμαθε η σμυρνιά γιαγιά μου πριν 40+ χρόνια!.
    Εάν εκτελεστή κατά γράμμα η συνταγή μόνον 5 πιρουνάκια μπορεί να πάρει. Και σίγουρα όποιου αρέσει!. Το να βαθμολογείς αυθαίρετα μια συνταγή, είναι άτοπο, μάλιστα όταν δεν εξηγείς…..
    Το κεμπάπ πλήρωσα για να μου πουν την ‘γόμωση’, στο καλύτερο κεμπάπ της Αθήνας!.
    Μισή ποσότητα μοσχάρι. ¼ αρνί, ¼ χοιρινό, το τρίπτυχο της επιτυχίας!!!!!......
    Μαύρο πιπέρι δεν βάζω, αλλά φρεσκοτρυμένο μπούκοβο.
    Δεν βάζω νεράκι στο άλεσμα των Φλωρίνης. Μα θα βάλω λίγο, πιστεύω ότι θα αφρατέψει ο κιμάς!.
    Όπως και της πίτες της βάζω μονοκόμματες. Προτού της βάλω στο γκριλ τους κάνω ένα βρέξιμο με νερόλαδο, και της τινάζω. Έχω ένα βαποριζατέρ σε ετοιμότητα, για πίτες (σπανάκι κλπ) και ψητά. Μισό νερό, μισό λάδι, 1 κουταλακι αλάτι, καλό χτύπημα.
    Δεν της αλείβω με το γιαούρτι, διότι έτσι υποχρεώνεις αυτόν που το τρώει, να φάει την δόση σου!. Το βάζω σε αυτήν την συνταγή, δεν είμαι όμως εραστής της ξινίλας…..( συγγνώμη). Μαζί με τον φρέσκο δυόσμο, και λίγο μουστάρδα. Πάει με το κρέας!. Ανακάτεμα με πιρούνι και όχι στο μίξερ.
    Όχι ρίγανη στην σάλτσα ντομάτας, λίγη ζάχαρη. Όσο ταιριάζει η ρίγανη σε ωμή ντομάτα, τα χαλάει στης σάλτσες.
    Είναι μια συνταγή τέλια. Μπορείς να δόσεις και ελαφρά το προσωπικό σου ύφος.
    Όπως πχ στης Φλωρίνης κατά το άλεσμα, βάζω μια πιπεριά καμπανάκι κόκκινη, που φτιάχνω το καλοκαίρι σε βάζο. Ή μια αιγυπτιακή μακρόστενη πράσινη. Προσοχή μόνον μια……. κάνουν τζιζ!.
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Rosie, 19-2-14  
    Έφτιαξα μόνο τα κεμπάπ, χωρίς τα διάφορα συνοδευτικά δηλαδή. Φοβήθηκα λίγο το ξύδι μου και έβαλα ροζέ κρασί και αντί για πιπεριές που δεν είχα, έβαλα ντομάτα τριμμένη.
    Το αποτέλεσμα είναι πάααρα πολύ καλό!! Φαντάζομαι πόσο καλύτερο θα είναι με την πιπεριά...
    Κι αν κάποιος μπορεί να πει κάτι για τις δοσολογίες των μπαχαρικών, θα βοηθούσε απίστευτα!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από machi, 26-10-10  
    Όντως ο αρνίσιος κιμάς γίνεται 1000 φορές πιο νόστιμος γιατί και από μόνος του είναι πολύ πιο νόστιμος ως κιμάς. Όπως και να το κάνουμε ένα αρνάκι τρυφερό δεν συγκρίνεται με ένα μοσχάρι. Σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου γιατί σαν φαγητό είναι από τα αγαπημένα μας. Για τις δοσολογίες των μπαχαρικών μπορεις να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένη;
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 5-11-10  
    σας ευχαριστω για τα πηρουνακια..

    μερικες διευκρινισεις...

    η ποσοτητα των μπαχαρικων μπορει να ειναι απο μια τσιμπια μεχρι 1 κουταλακι... αναλογα με τα γουστα σας...γινεται αναφορα γι αυτο και στην περιγραφη...

    δεν γνωριζω εαν μου εχουν δωσει την αυθεντικη συνταγη... αυτη ειναι η συνταγη που εκεινος ο σεφ σερβιρει στο μαγαζι του...

    ναι οντως το κεμπαπ γινεται με αρνισιο κιμα... αλλα με τον μοσχαρισιο κιμα μπορω να γευομαι τουτο το πιατο 1-2 φορες την εβδομαδα...

    nektar-ag... θα προτιμουσα να εξησουσες σε ολους αυτους που θα διαβασουν τουτη την συνταγη για πιο λογο βαζεις τα 3 πηρουνακια... τι σου δεν αρεσε... ωστε οσοι την διαβασουν να ξερουν τι πρεπει να προσεξουν...

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κυρίως
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    ΤΟΠΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 556 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΕΛΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της PROHELENE
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa