Πολύχρωμη πιπερόπιτα
Πεντανόστιμη πίτα με πιπερίες και μπεσαμέλ
Υλικά
-
2 φύλλα κουρού
-
2 πιπερίες κόκκινες
-
2 πιπερίες πράσινες
-
2 πιπερίες κίτρινες
-
2 πιπερίες πορτοκαλί
-
1 δόση μπεσαμέλ
-
200 γρ. τυρί κίτρινο σκληρό (ρεγκάτο, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο κ.λ.π.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε μια δόση μπεσαμέλ.
-
2
Κόβω τις πιπερίες σε μπαστουνάκια και τις τσιγαρίζω ελαφρά (όχι σε ελαιόλαδο γιατί γίνονται πολύ βαριές).
-
3
Κατόπιν σε μπώλ ανακατεύω τις πιπερίες, τη μπεσαμελ, το τυρί και προσθέτω πιπέρι.
-
4
Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ στρώνω το ένα φύλλο κουρού και από πάνω ρίχνω τη γέμιση. Σκεπάζω με το άλλο φύλλο κουρου.
-
5
Χαράζω σε κομμάτια (χωρίς να φτάσω στο κάτω φύλλο). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Σχόλια (5)