papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133

Γευστικό κοτόπουλο μαγειρεμένο με πιπεριές και λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο αλάτι γιατί η Sοya sauce συνήθως είναι πολύ αλμυρή. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες ή και σκέτο ακόμα. Κάνει έναν πολύ ωραίο μεζέ για κρασάκι με φρέσκο χωριάτικο ψωμί! Αν το θέλετε πιο πικάντικο προσθέστε μπούκοβο καυτερό όταν θα βάλετε για δεύτερη φορά το κοτόπουλο μέσα στα λαχανικά. Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με πολύ καλά γευστικά αποτελέσματα και χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πιπεριά γλυκιά κίτρινη
  2. 1 πιπεριά γλυκιά πορτοκαλί
  3. 1 πιπεριά γλυκιά κόκκινη (ή φλωρίνης)
  4. 1 μεγάλο καρότο
  5. 1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  7. Λίγο ελαιόλαδο
  8. 1 μικρό ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
  9. Χυμός από ένα λεμόνι
  10. Χυμός από μισό πορτοκάλι
  11. 1 κουτ.γλ. μουστάρδα
  12. 1 κουτ.γλ. πάστα Λιαστής Ντομάτας
  13. 1 κουτ.σ. Soya sauce
  14. Θυμάρι ξερό
  15. Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το κοτόπουλο και το πασαλείβουμε με την μουστάρδα και την πάστα της λιαστής ντομάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ποτήρι κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, την Soya sauce και μια κουταλιά ελαιόλαδο και βουτάμε στην μαρινάδα το κοτόπουλο.

  2. 2

    Το γυρίζουμε δυο τρεις φορές για να πάει παντού, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα για 2-3 ώρες ή και όλη την νύχτα.

  3. 3

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Βουρτσίζουμε τα μανιτάρια για να καθαρίσουν και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (δεν το τρίβουμε!). Καθαρίζουμε το καρότο και με τον αποφλοιωτή λαχανικών βγάζουμε λωρίδες καρότου.

  4. 4

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί για λίγο, μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές του. Όταν γίνει αυτό, το βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα).

  6. 6

    Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν λίγο και αυτά ρίχνουμε και το καρότο.

  7. 7

    Όταν δούμε ότι έχει πάρει μια καλή βράση σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε βάζοντας και όση μαρινάδα μας περίσεψε στο μπολ.

  8. 8

    Αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και διορθώνουμε την γεύση.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

τουιτι
τουιτι @cook_8453939
ειναι πολλυ καλο μονο που εγω δεν βαζω λιαστη ντοματα δεν το εχω δοκιμασει θα το κανω ομως και κρασι αντι για κοκκινο βαζω λευκο!!!!!!!!ειναι πολλυ καλο θελει προσοχη στο χρονο βρασιματος να μην λιωσουν οι πιπεριες!!!!!

Από

papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133
στις