Πολύχρωμο Κοτόπουλο 2
Γευστικό κοτόπουλο μαγειρεμένο με πιπεριές και λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι γιατί η Sοya sauce συνήθως είναι πολύ αλμυρή. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες ή και σκέτο ακόμα. Κάνει έναν πολύ ωραίο μεζέ για κρασάκι με φρέσκο χωριάτικο ψωμί! Αν το θέλετε πιο πικάντικο προσθέστε μπούκοβο καυτερό όταν θα βάλετε για δεύτερη φορά το κοτόπουλο μέσα στα λαχανικά. Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με πολύ καλά γευστικά αποτελέσματα και χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες.
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
-
1 πιπεριά γλυκιά κίτρινη
-
1 πιπεριά γλυκιά πορτοκαλί
-
1 πιπεριά γλυκιά κόκκινη (ή φλωρίνης)
-
1 μεγάλο καρότο
-
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 μικρό ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
-
Χυμός από ένα λεμόνι
-
Χυμός από μισό πορτοκάλι
-
1 κουτ.γλ. μουστάρδα
-
1 κουτ.γλ. πάστα Λιαστής Ντομάτας
-
1 κουτ.σ. Soya sauce
-
Θυμάρι ξερό
-
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο και το πασαλείβουμε με την μουστάρδα και την πάστα της λιαστής ντομάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ποτήρι κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, την Soya sauce και μια κουταλιά ελαιόλαδο και βουτάμε στην μαρινάδα το κοτόπουλο.
-
2
Το γυρίζουμε δυο τρεις φορές για να πάει παντού, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα για 2-3 ώρες ή και όλη την νύχτα.
-
3
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Βουρτσίζουμε τα μανιτάρια για να καθαρίσουν και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (δεν το τρίβουμε!). Καθαρίζουμε το καρότο και με τον αποφλοιωτή λαχανικών βγάζουμε λωρίδες καρότου.
-
4
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
-
5
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί για λίγο, μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές του. Όταν γίνει αυτό, το βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα).
-
6
Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν λίγο και αυτά ρίχνουμε και το καρότο.
-
7
Όταν δούμε ότι έχει πάρει μια καλή βράση σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε βάζοντας και όση μαρινάδα μας περίσεψε στο μπολ.
-
8
Αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και διορθώνουμε την γεύση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)