Πολύχρωμος Κοκκορίκος με πάτας φρίτας
Μια εναλλακτική συνταγή του αγαπημένου χωριάτικου κόκκορα στην κατσαρόλα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τους τολμηρούς η ποσότητα του κρασιού αλλά και του μπαχαριού μπορεί να είναι περισσότερη από την ενδεδειγμένη.Ένα φυλαράκι φρέσκου βασιλικού στο σερβίρισμα είναι ό,τι πρέπει..
Υλικά
-
Κόκκορας χωριάτικος (4-5 μερίδες)
-
1/2 κιλό Πατάτες (Κύπρου κατά προτίμηση)
-
3 πιπεριές πολύχρωμες, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
-
1 κρεμμύδι μεσαίο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ντομάτα γινωμένη μεγάλη
-
1 χάρτινο ντοματοπελτέ
-
1 φύλλο κανέλα
-
1/2 φύλλο γαρύφαλλο
-
1 σπόρι μπαχάρι
-
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-
αλάτι
-
1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
-
Ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε και καθαρίζετε προσεκτικά τον κόκκορα. Αν πιστεύετε πως δεν θα τα καταφέρετε, καλύτερα να εμπιστευτείτε τον χασάπη σας γιατί έχει σκληρά άκρα. Η ποσότητα του μισού, είναι ενδεδειγμένη λόγω του μεγέθους που έχουν συνήθως οι χωριάτικοι κόκκορες.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βαθιά τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κόκκορα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
-
3
Στην ίδια κατσαρόλα και ενώ το μάτι παραμένει καυτό, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις σκελίδες του σκόρδου με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Τσιγαρίζετε και μόλις ξεραθούν τα υλικά βάζετε πίσω τον κόκκορα και σβήνετε με το κρασί.
-
4
Ανακατεύουμε καλά μη μας κολλήσει το πουλερικό και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντοματίτσα αφού την έχουμε πολτοποιήσει στο multi μαζί με τον ντοματοπελτέ, και 2 ποτήρια νερό.
-
5
Αλατάκι, πιπεράκι όσο θέλουμε, τη κουταλίτσα ζάχαρη και το μπαχάρι τα ρίχνουμε στη συνέχεια ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη δική μου κουζίνα που φτάνει ως το 3, το βάζω στο 1,5) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα με κλειστό καπάκι.
-
7
Όταν περάσει η 1 ώρα, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και το βάζουμε στη σκάλα 2 για ακόμη 1 ώρα περίπου.
-
8
Καθαρίζουμε πολύ πολύ καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε είτε με τον κλασικό τρόπο είτε ροδέλες, αφήνοντας ωστόσο την φλούδα τους από τη μια πλευρά.
-
9
Τις τηγανίζουμε ελάχιστα, ώσπου να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τις βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε λιγάκι και προσθέτουμε το κάρυ.
-
10
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας και σε μια φόρμα ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανισμένες πατάτες και λίγη ριγανίτσα και τις σιγοψήνουμε στο "πάνω-κάτω" για περίπου 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)