κύρια φωτογραφία συνταγής Πολύχρωμος Κοκκορίκος με πάτας φρίτας
Mariboo
Mariboo @cook_8461631
,Ελλάδα

Μια εναλλακτική συνταγή του αγαπημένου χωριάτικου κόκκορα στην κατσαρόλα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τους τολμηρούς η ποσότητα του κρασιού αλλά και του μπαχαριού μπορεί να είναι περισσότερη από την ενδεδειγμένη.Ένα φυλαράκι φρέσκου βασιλικού στο σερβίρισμα είναι ό,τι πρέπει..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. Κόκκορας χωριάτικος (4-5 μερίδες)
  2. 1/2 κιλό Πατάτες (Κύπρου κατά προτίμηση)
  3. 3 πιπεριές πολύχρωμες, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
  4. 1 κρεμμύδι μεσαίο
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 ντομάτα γινωμένη μεγάλη
  7. 1 χάρτινο ντοματοπελτέ
  8. 1 φύλλο κανέλα
  9. 1/2 φύλλο γαρύφαλλο
  10. 1 σπόρι μπαχάρι
  11. 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  12. αλάτι
  13. 1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
  14. Ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε και καθαρίζετε προσεκτικά τον κόκκορα. Αν πιστεύετε πως δεν θα τα καταφέρετε, καλύτερα να εμπιστευτείτε τον χασάπη σας γιατί έχει σκληρά άκρα. Η ποσότητα του μισού, είναι ενδεδειγμένη λόγω του μεγέθους που έχουν συνήθως οι χωριάτικοι κόκκορες.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βαθιά τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κόκκορα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.

  3. 3

    Στην ίδια κατσαρόλα και ενώ το μάτι παραμένει καυτό, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις σκελίδες του σκόρδου με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Τσιγαρίζετε και μόλις ξεραθούν τα υλικά βάζετε πίσω τον κόκκορα και σβήνετε με το κρασί.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά μη μας κολλήσει το πουλερικό και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντοματίτσα αφού την έχουμε πολτοποιήσει στο multi μαζί με τον ντοματοπελτέ, και 2 ποτήρια νερό.

  5. 5

    Αλατάκι, πιπεράκι όσο θέλουμε, τη κουταλίτσα ζάχαρη και το μπαχάρι τα ρίχνουμε στη συνέχεια ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές.

  6. 6

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη δική μου κουζίνα που φτάνει ως το 3, το βάζω στο 1,5) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα με κλειστό καπάκι.

  7. 7

    Όταν περάσει η 1 ώρα, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και το βάζουμε στη σκάλα 2 για ακόμη 1 ώρα περίπου.

  8. 8

    Καθαρίζουμε πολύ πολύ καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε είτε με τον κλασικό τρόπο είτε ροδέλες, αφήνοντας ωστόσο την φλούδα τους από τη μια πλευρά.

  9. 9

    Τις τηγανίζουμε ελάχιστα, ώσπου να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τις βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε λιγάκι και προσθέτουμε το κάρυ.

  10. 10

    Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας και σε μια φόρμα ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανισμένες πατάτες και λίγη ριγανίτσα και τις σιγοψήνουμε στο "πάνω-κάτω" για περίπου 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

babycorn
babycorn @cook_8465198
Mariboo πολύ ωραία φαίνεται η συναγούλα σου! Μου έκανε πολύ εντύπωση ο τρόπος που φτιάχνεις τις πατάτες! Εχω και μια ερώτηση... Ξεφλουδίζουμε μόνο την μισή πατάτα?

Από

Mariboo
Mariboo @cook_8461631
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα