κύρια φωτογραφία συνταγής Πολωνέζικο τσουρέκι Βάντας
xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Πολωνική συνταγή για τσουρέκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια αυθεντικη συνταγή που μου έμαθε μια πραγματική κυρία, η φίλη μου η Βάντα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ μαργαρίνη
  2. 1 ποτήρι γάλα
  3. 100 γρ. μαγιά
  4. 200 γρ. ζάχαρη
  5. Λίγο αλάτι
  6. 1 κιλό αλευρι μαλακό
  7. Λάδι αμυγδάλου
  8. Ξύσμα πορτοκάλι
  9. μαχλέπι
  10. σταφιδες σε κονιακ
  11. Για την επιφάνεια του τσουρεκιού
  12. 250 γρ. βιτάμ
  13. 30 γρ. ζάχαρη και λίγο αλευρι σκληρό ανακατεμένο με ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνω βιτάμ, γάλα και λίγη απο τη ζάχαρη να λιώσουν.

  2. 2

    Σε άλλη κατσαρόλα διαλυω σε σιγανή φωτιά τη μαγιά σε λίγο νεράκι προσθέτοντας λίγη ζάχαρη αλάτι και μισή χουφτα αλέυρι.

  3. 3

    Αφήνω να φουσκώσει η μαγιά.

  4. 4

    Σε λεκάνη ανακατευω το μαλακό αλέυρι την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα πορτοκαλιού, λάδι αμυγδάλου και τις σταφίδες μουλιασμένες στο κονιάκ.

  5. 5

    Ρίχνω το μίγμα σε ταψάκι και το βάζω για μισή ώρα σε πενήντα βαθμούς να φουσκώσει το μιγμα ή σε ζεστό μέρος.

  6. 6

    Ανακατεύω το ένα τέταρτο βιτάμ με ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιου, αλευρι σκληρο όσο πάρει έτσι ώστε να γίνει το μίγμα σγρόμποι ή κορδονάκια.

  7. 7

     Στολίζω την επιφάνεια και ψήνω σε 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
καλημερα Νανα\r\nτο λαδακι αμυγδαλου το βρισκεις σε καταστηματα με Πολωνικα ειδη διατροφης

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ