Πολωνέζικο τσουρέκι Βάντας
Πολωνική συνταγή για τσουρέκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια αυθεντικη συνταγή που μου έμαθε μια πραγματική κυρία, η φίλη μου η Βάντα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω βιτάμ, γάλα και λίγη απο τη ζάχαρη να λιώσουν.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα διαλυω σε σιγανή φωτιά τη μαγιά σε λίγο νεράκι προσθέτοντας λίγη ζάχαρη αλάτι και μισή χουφτα αλέυρι.
-
3
Αφήνω να φουσκώσει η μαγιά.
-
4
Σε λεκάνη ανακατευω το μαλακό αλέυρι την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα πορτοκαλιού, λάδι αμυγδάλου και τις σταφίδες μουλιασμένες στο κονιάκ.
-
5
Ρίχνω το μίγμα σε ταψάκι και το βάζω για μισή ώρα σε πενήντα βαθμούς να φουσκώσει το μιγμα ή σε ζεστό μέρος.
-
6
Ανακατεύω το ένα τέταρτο βιτάμ με ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιου, αλευρι σκληρο όσο πάρει έτσι ώστε να γίνει το μίγμα σγρόμποι ή κορδονάκια.
-
7
Στολίζω την επιφάνεια και ψήνω σε 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)