Πολτός ελιάς
Πανω σε ψημενο ψωμακι ειναι ενα νοστιμο ορεκτικο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σκεπαζοντας τον πολτο με ελαιολαδο διατηρητε στο ψυγειο για δυο εβδομαδες.
Υλικά
-
300 γρ ελιες
-
3 κ.σ ελαιολαδο
-
1 κ.σ ξυδι
-
ριγανη
-
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
-
5 σκελιδες σκορδο
-
1 κ.σ καππαρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενετε και κοβουμε τις ελιες στη μεση και βγαζουμε τα κουκουτσια.
-
2
Χτυπαμε καλα στο μπλεντερ τις ελιες (και αν θελουμε και το σκορδο) το ελαιολαδο, τη ριγανη και το ξυδι. Τα χτυπαμε μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος πολτος.
Σχόλια (11)