Πολτός σκόρδου
Αυτός ο πολτός είναι ήπιος σε άρωμα και γεύση και αρκεί μια κουταλίτσα να δώσει ξεχωριστό άρωμα στα φαγητά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιείστε τον πολτό σκόρδου όπως ακριβώς και το ωμό σκόρδο, υπολογίζοντας 1 κουταλάκι του γλυκού πολτό για κάθε σκελίδα ωμού σκόρδου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πολτό σε ψητά λαχανικά, σε σάλτσα ντομάτας, σε μακαρονάδα, σε πουρέ πατάτας, στην σκορδαλιά, στο τζατζίκι, και να αλείψετε φρυγανισμένο ψωμί.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε τα πολλά φύλλα και κόβουμε από πάνω περίπου 1 εκατοστό.
-
2
Χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με βραστό νερό και βράζουμε για 10'.
-
3
Σβήνουμε το μάτι και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για λίγο.
-
4
Αφού κρυώσουν λίγο, πιέζουμε την κάθε σκελίδα η οποία ξεφλουδίζεται εύκολα.
-
5
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο και αλάτι
-
6
Και τις πολτοποιούμε.
-
7
Βάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βαζάκι, καλύπτουμε με αρκετό λάδι, κλείνουμε καλάτο βάζο μας και αφού κρυώσει, τον διατηρούμε στο ψυγείο, για αρκετό καιρό.
Σχόλια (22)