Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη

Bαθμολογία: 4.8846
       
 
26 ψήφοι
fly, 04.01.10

Περιγραφή

Πορτοκαλάδα σιρόπι χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, με φρέσκο χυμό πορτοκαλιών που όταν αραιώνετε με νερό ή σόδα ξεπερνά την γεύση της εμπορικής πορτοκαλάδας.

Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια σουρωμένη πορτοκαλάδα απο φρέσκα πορτοκάλια
  • Φλούδες απο 3 πορτοκάλια (χωρίς το άσπρο της φλούδας)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χυμοί
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Πολίτικη
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 1 1/2 λιτρα συμπυκνωμένο χυμό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1)

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιών ανακατεύοντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2
2)

Αφήνετε το σιρόπι να δέσει όπως σε γλυκό (περίπου 7-10 λεπτά απο την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

Βήμα 3
3)

Αν ρίξετε σε πιατάκι μια σταγόνα σιρόπι πρέπει να στέκεται.

Βήμα 4
4)

Τραβάτε από τη  φωτιά αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί και ρίχνετε μέσα τον χυμό.

Βήμα 5
5)

Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Βήμα 6
6)

Βάζετε σε μπουκάλια σουρώνοντας απο τις φλούδες.

Βήμα 7
7)

Τοποθετείτε στο ψυγείο και έχετε ένα αναψυκτικό ανά πάσα στιγμή.
Δύο δάκτυλα σε ένα ποτήρι νερού είναι μια καλή αναλογία για ένα ποτήρι χυμό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται επίσης ένα ωραίο ποτό συμπληρώνοντας με βότκα, ούζο, ρούμι κ.ά.
Διατηρείται εως και 2 μήνες στο ψυγείο.
Αν τη θέλετε για περισσότερο χρόνο διατηρείται στην κατάψυξη.


Το ίδιο γίνετε και λεμονάδα με το χυμό λεμονιών το μόνο που προσθέτω είναι 1 βανίλια την οποία μπορείτε να παραλείψετε.

Αν τυχόν ζαχαρώσει το σιρόπι μετά τον βρασμό δεν υπάρχει πρόβλημα ρίχνεται τον χυμό και ανακατεύετε.

Τη συνταγή μου την έδωσε μια γιαγιά πολίτισσα.

Σχετικές συνταγές

Πορτοκαλάδα από... πορτοκάλι Πορτοκαλάδα από... πορτοκάλι
4.9091
       
       
(11)
Υγιεινή Φάντα Υγιεινή Φάντα
4.381
       
       
(21)
Λεμονάδα Λεμονάδα
4.8429
       
       
(70)
Μανταρινάδα Μανταρινάδα
4.875
       
       
(8)

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 11-1-10  
    Μπράβο, πολύ καλή ιδέα. Η μικρή μου πίνει συνέχεια τυποποιημένους χυμούς και αυτή είναι μια καλή ιδέα να αποφύγουμε τα συντηρητικά. Θα την δοκιμάσω και θα επανέλθω για τα πιρουνάκια !
    #
    Σχόλιο από rourouni, 11-1-10  
    Καλή χρονια!!! Πολύ ωραίο φαίνεται!! Τι καλύτερο από σπιτικό αναψυκτικό!!! θα το δοκιμάσω σήμερα και επιστρέφω για τα πιρουνάκια! Κάτι μου λέει πως πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για κανένα ωραίο μπουκάλι....
    #
    Σχόλιο από pimento, 13-1-10  
    γειά σου fly,γίνεται τέλεια η πορτοκαλαδίτσα αυτή.Εγώ βάζω 1 κιλό ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με ξύσμα απο 6 πορτοκάλια και χυμό απο 18,τα βράζω για 10 λεπτά,σουρώνω,βάζω σε μπουκάλια και στο ψυγείο.Δοκίμασέ τη κι έτσι,πιστεύω πως είναι πιο εύκολη.
    #
    Σχόλιο από yumyum, 13-1-10  
    Fly στην υγεία σου πολύ ωραία η πορτοκαλάδα σου.Εγώ έβαλα σόδα και έγινε με ανθρακικό.Καμία σχέση με του εμπορίου απλά τέλεια.μπράβο σου!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-1-10  
    μια χαρα πορτοκαλαδα!χωρις συντηρητικα!
    ετσι μας την εφτιαχνε η μανα μας μονο που εβαζε λιγοτερη ζαχαρουλα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από fly, 15-1-10  
    Στην υγειά σας κορίτσια να είστε καλά ευχαριστώ για τα καλά σας λογια και τα πηρουνάκια σας δοκιμάστε τη και με λεμόνια.
    golfo ισως γίνετε και με λιγότερη ζάχαρη δεν το έχω δοκιμάσει.Θα το δοκιμάσω πάντως αλλά δεν ξέρω πόσο θα κρατάει μετά στο ψυγείο γιατί η ζάχαρη λειτουργεί ως συντηρητικό!
    #
    Σχόλιο από fly, 15-1-10  
    αουτςςς!!!! με πηρούνιασα κατά λάθος sorry!
    #
    Σχόλιο από xeni, 19-1-10  
    fly "ευχαριστω" απ' όλη την οικογένεια που
    ξετρελάθηκε με την πορτοκαλάδα/
    #
    Σχόλιο από lenadi, 25-2-10  
    Για πιο πλούσια γεύση χρησιμοποιώ και το ξύσμα των πορτοκαλιών ή λεμονιών. Όταν στήψω το χυμό ρίχνω μέσα και το ξύσμα,το αφήνω για 24 ώρες,σουρώνω 3 ποτήρια χυμό και τον ανακατεύω με 1 ποτήρι φρεσκοστημένο. Μετά προσθέτω το κρύο σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από Stelmira, 28-4-10  
    Χρησιμοποίησα τη δοσολογία σου κι έφτιαξα λεμονάδα ή οποία έγινε καταπληκτική. Δεν έβαλα βανίλια αλλά φλούδα λεμονιού. Οι οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής πολύ κατατοπιστικές. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από fly, 26-5-10  
    ΄Εφτιαξα και λεμονάδα με την ίδια συνταγή και σας βάζω και την φωτο.
    #
    Σχόλιο από jennaki83, 29-11-10  
    Για την αραίωση ποια είναι η αναλογία χυμού-νερού?Αν θελήσω να κάνω μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζω ή τριπλασιάζω τις ποσότητες των υλικών?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-7-11  
    Έκανα λεμονάδα και βγήκε εξαιρετική, μου άρεσε πολύ και η βανίλια μέσα
    #
    Σχόλιο από fly, 6-7-11  
    jennaki83,βαλε 1 μέρος χυμό και 3 μέρη νερό κάνε και μια δοκιμή για να δεις αν το θελεις πιο γλυκό ή οχι.Βασιλική ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σου και τα καλα σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 6-7-11  
    Είμαι απαράδεκτη!Έχω φτιάξει τόσες φορές την πορτοκαλάδα σου και έχω ξεχάσει τα πιρουνάκια!Απλά υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από tjetje, 29-1-12  
    Θα ηθελα να την φτιαξω αλλα μια ερωτηση πρωτα, χρειαζεται να παρω μπουκαλια πλαστικα που κλεινουν αεροστεγος? Και αν δεν θελω ασπρη ζαχαρη μπορω να δοκιμασω με καστανη? Μονο 2 μηνες κραταει στο ψυγειο?Και μετα πως καταλαβενεις οτι χαλασε?Ξυνιζει?
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από fly, 30-1-12  
    tjetje,εγώ την βάζω πάντα σε γυάλινα μπουκάλια αυτά που πουλάνε στο σούπερ ή γυάλινα του νερού κλείνουν πολύ καλά,την έχω κρατήσει έως και 1 χρόνο ,αν χαλάσει δημιουργεί μούχλα απο πάνω και σαφως η γεύση είναι διαφορετική.Παρόλα αυτά πορτοκάλια υπάρχουν όλο το χρόνο οπότε μπορείς να φτιάξεις όλες τις εποχές!Με καστανή ζάχαρη δεν το έχω φτιάξει σιγουρα θα αλλάξει το χρώμα!
    #
    Σχόλιο από july88, 16-3-12  
    Η συνταγή σου έχει τις τέλειες αναλογίες, για μένα. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 29-3-12  
    Άρεσε πολύ στα παιδιά,για τα οποία και προοριζόταν. Με λίγο νερό γίνεται γλυκιά, ενώ αν την αραιώσουμε περισσότερο, όχι τόσο και έτσι καλύπτω όλα τα γούστα και τις επιθυμίες.
    Έβαλα αντί για νερό σόδα και έγινε σαν την fanta του εμπορίου.
    Σε ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Mosxoula, 11-1-10  
    Μπράβο, πολύ καλή ιδέα. Η μικρή μου πίνει συνέχεια τυποποιημένους χυμούς και αυτή είναι μια καλή ιδέα να αποφύγουμε τα συντηρητικά. Θα την δοκιμάσω και θα επανέλθω για τα πιρουνάκια !
    #
    Σχόλιο από rourouni, 11-1-10  
    Καλή χρονια!!! Πολύ ωραίο φαίνεται!! Τι καλύτερο από σπιτικό αναψυκτικό!!! θα το δοκιμάσω σήμερα και επιστρέφω για τα πιρουνάκια! Κάτι μου λέει πως πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για κανένα ωραίο μπουκάλι....
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-1-10  
    μια χαρα πορτοκαλαδα!χωρις συντηρητικα!
    ετσι μας την εφτιαχνε η μανα μας μονο που εβαζε λιγοτερη ζαχαρουλα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από fly, 15-1-10  
    Στην υγειά σας κορίτσια να είστε καλά ευχαριστώ για τα καλά σας λογια και τα πηρουνάκια σας δοκιμάστε τη και με λεμόνια.
    golfo ισως γίνετε και με λιγότερη ζάχαρη δεν το έχω δοκιμάσει.Θα το δοκιμάσω πάντως αλλά δεν ξέρω πόσο θα κρατάει μετά στο ψυγείο γιατί η ζάχαρη λειτουργεί ως συντηρητικό!
    #
    Σχόλιο από fly, 15-1-10  
    αουτςςς!!!! με πηρούνιασα κατά λάθος sorry!
    #
    Σχόλιο από xeni, 19-1-10  
    fly "ευχαριστω" απ' όλη την οικογένεια που
    ξετρελάθηκε με την πορτοκαλάδα/
    #
    Σχόλιο από Stelmira, 28-4-10  
    Χρησιμοποίησα τη δοσολογία σου κι έφτιαξα λεμονάδα ή οποία έγινε καταπληκτική. Δεν έβαλα βανίλια αλλά φλούδα λεμονιού. Οι οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής πολύ κατατοπιστικές. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από fly, 26-5-10  
    ΄Εφτιαξα και λεμονάδα με την ίδια συνταγή και σας βάζω και την φωτο.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-7-11  
    Έκανα λεμονάδα και βγήκε εξαιρετική, μου άρεσε πολύ και η βανίλια μέσα
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 6-7-11  
    Είμαι απαράδεκτη!Έχω φτιάξει τόσες φορές την πορτοκαλάδα σου και έχω ξεχάσει τα πιρουνάκια!Απλά υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από fly, 30-1-12  
    tjetje,εγώ την βάζω πάντα σε γυάλινα μπουκάλια αυτά που πουλάνε στο σούπερ ή γυάλινα του νερού κλείνουν πολύ καλά,την έχω κρατήσει έως και 1 χρόνο ,αν χαλάσει δημιουργεί μούχλα απο πάνω και σαφως η γεύση είναι διαφορετική.Παρόλα αυτά πορτοκάλια υπάρχουν όλο το χρόνο οπότε μπορείς να φτιάξεις όλες τις εποχές!Με καστανή ζάχαρη δεν το έχω φτιάξει σιγουρα θα αλλάξει το χρώμα!
    #
    Σχόλιο από july88, 16-3-12  
    Η συνταγή σου έχει τις τέλειες αναλογίες, για μένα. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 29-3-12  
    Άρεσε πολύ στα παιδιά,για τα οποία και προοριζόταν. Με λίγο νερό γίνεται γλυκιά, ενώ αν την αραιώσουμε περισσότερο, όχι τόσο και έτσι καλύπτω όλα τα γούστα και τις επιθυμίες.
    Έβαλα αντί για νερό σόδα και έγινε σαν την fanta του εμπορίου.
    Σε ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από maria68, 2-4-12  
    μουρλια η πορτοκαλαδα σου!εβαλα και μερικα σαγκουινια και μου βγηκε ενα πορτοκαλοκοκκινο χρωμα.οικονομικη και υγειηνη λυση για να εχω παντα σπιτικη πορτοκαλαδα.ευχαριστω πολυ για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από stelia, 5-4-12  
    Πολύ ωραία πορτοκαλάδα και αρωματική!!! Να πω ότι έβαλα τις φλούδες από 12 πορτοκάλια χυμού και 6 ποτήρια χυμό πορτοκάλι. Μου έδωσε 2 μπουκάλια συμπυκνωμένης πορτοκαλάδας γεμάτα και λίγο ακόμα! Σ΄ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από annoula, 16-6-12  
    Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή! Ευχαριστούμε fly!
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 13-7-12  
    5 πιρουνάκια από μένα και τον αντρούλη μου!
    #
    Σχόλιο από KALLIAKWSTHS, 17-2-13  
    5 πιρουνακια γιατι απλα ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 7-3-13  
    Εύκολη συνταγή και θαυμάσια γεύση!! Την έχω φτιάξει με πορτοκάλια και με σαγκουίνια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από jennaki83, 29-11-10  
    Για την αραίωση ποια είναι η αναλογία χυμού-νερού?Αν θελήσω να κάνω μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζω ή τριπλασιάζω τις ποσότητες των υλικών?
    #
    Σχόλιο από fly, 6-7-11  
    jennaki83,βαλε 1 μέρος χυμό και 3 μέρη νερό κάνε και μια δοκιμή για να δεις αν το θελεις πιο γλυκό ή οχι.Βασιλική ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σου και τα καλα σου λόγια.
    #
    Σχόλιο από tjetje, 29-1-12  
    Θα ηθελα να την φτιαξω αλλα μια ερωτηση πρωτα, χρειαζεται να παρω μπουκαλια πλαστικα που κλεινουν αεροστεγος? Και αν δεν θελω ασπρη ζαχαρη μπορω να δοκιμασω με καστανη? Μονο 2 μηνες κραταει στο ψυγειο?Και μετα πως καταλαβενεις οτι χαλασε?Ξυνιζει?
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από fly, 19-3-13  
    roobina ποτηρι του νερου 250ml!
    #
    Σχόλιο από strumfita94, 22-8-13  
    ειναι τελεια ...ευχαριστουμε πολυ ! αν προσθέσουμε σόδα δεν θα παρει ομως αυτη την εντονη γευση της σόδας?
    #
    Σχόλιο από zoe vranikou, 25-1-14  
    Θα δοκιμασω οπωσδήποτε την συνταγή σου.Εχω δικά μου πορτοκάλια και δε ξερω τι άλλο να τα κάνω. Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω το εξής... Μπορουμε να κανουμε το ιδιο και με μανταρίνια?
    Θα επανελθω για βαθμολογια μολις την φτιαξω. (αν και δεν αμφιβάλλω οτι θα ειναι σούπερ)
    #
    Σχόλιο από fly, 25-1-14  
    zoe vranikou, για μανταρινάδα δεν ξέρω μάλλον θα γίνεται.Λεμονάδα και πορτοκαλάδα πάντως γίνεταιΚαι εγώ με δικά μου πορτοκάλια φτιάχνω και λεμόνια.φτιάξε γλυκό πορτοκάλι ή παστό όπως το κυδωνόπαστο, αποξήρανε ξύσμα ,φτιάξε λικέρ,μαρμελάδες .αποξηραμένες φέτες και τριαντάφυλλα απο φλούδα για κατασκευές.καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από benetia, 19-2-14  
    απλα τελεια..να ρωτησω με λεμονια ακολουθω ακριβως τις ιδιες οδηγιες? κ βαζω κ ξυσμα??

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pimento, 13-1-10  
    γειά σου fly,γίνεται τέλεια η πορτοκαλαδίτσα αυτή.Εγώ βάζω 1 κιλό ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με ξύσμα απο 6 πορτοκάλια και χυμό απο 18,τα βράζω για 10 λεπτά,σουρώνω,βάζω σε μπουκάλια και στο ψυγείο.Δοκίμασέ τη κι έτσι,πιστεύω πως είναι πιο εύκολη.
    #
    Σχόλιο από yumyum, 13-1-10  
    Fly στην υγεία σου πολύ ωραία η πορτοκαλάδα σου.Εγώ έβαλα σόδα και έγινε με ανθρακικό.Καμία σχέση με του εμπορίου απλά τέλεια.μπράβο σου!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lenadi, 25-2-10  
    Για πιο πλούσια γεύση χρησιμοποιώ και το ξύσμα των πορτοκαλιών ή λεμονιών. Όταν στήψω το χυμό ρίχνω μέσα και το ξύσμα,το αφήνω για 24 ώρες,σουρώνω 3 ποτήρια χυμό και τον ανακατεύω με 1 ποτήρι φρεσκοστημένο. Μετά προσθέτω το κρύο σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 19-2-14  
    Εκανα τη συνταγή με λεμόνια γιατί ειχα παρα πολλά ,έγινε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Το βράδυ τη δοκίμασα με σόδα και ήταν τέλειο αναψυκτικό. Ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία .

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ανθολόγιο συνταγών
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της littlesugar
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42
    Αναψυκτικα - Λικερ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    Τι  να πιουμε...
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Ποτά-Αναψυκτικά
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα