Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Πορτοκαλάδα σιρόπι χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, με φρέσκο χυμό πορτοκαλιών που όταν αραιώνετε με νερό ή σόδα ξεπερνά την γεύση της εμπορικής πορτοκαλάδας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται επίσης ένα ωραίο ποτό συμπληρώνοντας με βότκα, ούζο, ρούμι κ.ά.Διατηρείται εως και 2 μήνες στο ψυγείο.Αν τη θέλετε για περισσότερο χρόνο διατηρείται στην κατάψυξη.Το ίδιο γίνετε και λεμονάδα με το χυμό λεμονιών το μόνο που προσθέτω είναι 1 βανίλια την οποία μπορείτε να παραλείψετε. Αν τυχόν ζαχαρώσει το σιρόπι μετά τον βρασμό δεν υπάρχει πρόβλημα ρίχνεται τον χυμό και ανακατεύετε. Τη συνταγή μου την έδωσε μια γιαγιά πολίτισσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
1 1/2 λιτρα συμπυκνωμένο χυμό
  1. 1 κιλό ζάχαρη
  2. 2 ποτήρια νερό
  3. 4 ποτήρια σουρωμένη πορτοκαλάδα απο φρέσκα πορτοκάλια
  4. Φλούδες απο 3 πορτοκάλια (χωρίς το άσπρο της φλούδας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιών ανακατεύοντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Αφήνετε το σιρόπι να δέσει όπως σε γλυκό (περίπου 7-10 λεπτά απο την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

  3. 3

    Αν ρίξετε σε πιατάκι μια σταγόνα σιρόπι πρέπει να στέκεται.

  4. 4

    Τραβάτε από τη  φωτιά αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί και ρίχνετε μέσα τον χυμό.

  5. 5

    Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.

  6. 6

    Βάζετε σε μπουκάλια σουρώνοντας απο τις φλούδες.

  7. 7

    Τοποθετείτε στο ψυγείο και έχετε ένα αναψυκτικό ανά πάσα στιγμή.Δύο δάκτυλα σε ένα ποτήρι νερού είναι μια καλή αναλογία για ένα ποτήρι χυμό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (12)

Σχόλια (52)

Maria Giann
Maria Giann @Merarien
Την έφτιαξα και βγήκε πολύ ωραία!! Αντε καλό δροσερό καλοκαιράκι να έχουμε παραλία με κορονοϊό και πορτοκαλάδα!!

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα