κύρια φωτογραφία συνταγής Πορτοκαλάτο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κουτιά μπισκότα τύπου Μιράντα
  2. 1/2 λίτρο γάλα
  3. 2 κουταλιές ζάχαρη
  4. 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  5. 1 κουταλιά αλεύρι
  6. 1 βανίλια
  7. 2 κρόκους αβγών
  8. 50 γραμμάρια βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το γάλα και ανακάτεψε πολύ καλά με το σύρμα.

  2. 2

    Μετάφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακάτευε ελαφρά μέχρι να δεις την κρέμα να πήζει.

  4. 4

    Ξεχώρισε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών από το ασπράδι και χτύπα τους δυνατά σε ένα μπολ.

  5. 5

    Βάλε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.

  6. 6

    Συνέχισε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά και απομάκρυνε την κατσαρόλα από την φωτιά.

  7. 7

    Καθάρισε τα πορτοκάλια και κόψε τα σε στρογγυλές ροδέλες

  8. 8

    Πάρε μία μία ροδέλα πορτοκαλιού και κάλυψε την επιφάνεια ενός μεγάλου μπολ (και τα τοιχώματα).

  9. 9

    Άπλωσε από πάνω τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή μέχρι να καλύψουν ολόκληρη την επιφάνεια του μπολ.

  10. 10

    Με ένα κουτάλι άπλωσε πάνω από τα μπισκότα τη μισή κρέμα που έχεις φτιάξει.

  11. 11

    Βάλε άλλη μία στρώση ροδέλες πορτοκαλιού, μπισκότου και κρέμας (βήματα 8,9,10). Κάλυψε την επιφάνεια με μια στρώση μπισκότα.

  12. 12

    Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και, όταν το βγάλεις, αναποδογύρισε το προσεκτικά σε μια μεγάλη πιατέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

lenny_p
lenny_p @cook_8497824
θα ηθελα να ρωτήσω, το πορτοκαλι παραμένει έτσι χωρις καμια επεξεργασια?(βράσιμο η συροπιασμα?)μηπως μαλακώνει με τα υπόλοιπα υλικα παρέα?φαινεται νόστιμο!!!ευχαριστωωω!!

Από

ntania20
ntania20 @cook_8498905
στις
xania,elada