Πορτοκαλάτο
Υλικά
-
2 κουτιά μπισκότα τύπου Μιράντα
-
1/2 λίτρο γάλα
-
2 κουταλιές ζάχαρη
-
1 κουταλιά κόρν φλάουρ
-
1 κουταλιά αλεύρι
-
1 βανίλια
-
2 κρόκους αβγών
-
50 γραμμάρια βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το γάλα και ανακάτεψε πολύ καλά με το σύρμα.
-
2
Μετάφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακάτευε ελαφρά μέχρι να δεις την κρέμα να πήζει.
-
4
Ξεχώρισε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών από το ασπράδι και χτύπα τους δυνατά σε ένα μπολ.
-
5
Βάλε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
-
6
Συνέχισε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά και απομάκρυνε την κατσαρόλα από την φωτιά.
-
7
Καθάρισε τα πορτοκάλια και κόψε τα σε στρογγυλές ροδέλες
-
8
Πάρε μία μία ροδέλα πορτοκαλιού και κάλυψε την επιφάνεια ενός μεγάλου μπολ (και τα τοιχώματα).
-
9
Άπλωσε από πάνω τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή μέχρι να καλύψουν ολόκληρη την επιφάνεια του μπολ.
-
10
Με ένα κουτάλι άπλωσε πάνω από τα μπισκότα τη μισή κρέμα που έχεις φτιάξει.
-
11
Βάλε άλλη μία στρώση ροδέλες πορτοκαλιού, μπισκότου και κρέμας (βήματα 8,9,10). Κάλυψε την επιφάνεια με μια στρώση μπισκότα.
-
12
Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και, όταν το βγάλεις, αναποδογύρισε το προσεκτικά σε μια μεγάλη πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)