κύρια φωτογραφία συνταγής Πορτοκάλι γλυκό
Aegle
Aegle @Aegle

Ένα πολύ γευστικό γλυκό του κουταλιού

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να προσέξετε να μην παραβράσετε τα πορτοκάλια, γιατί μετά θα χάσουν το κρουστό τους σχήμα μέσα στο σιρόπι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
  1. 2 κιλά πορτοκάλια
  2. 2 κιλά ζάχαρη
  3. Λίγη σόδα
  4. Χυμός 3 κανονικών λεμονιών
  5. 1 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και ξύνουμε τα πορτοκάλια.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ολόκληρα με μπόλικο νερό και τα κάνουμε 2 νερά (τα βράζουμε για λίγο δηλαδή, χύνουμε το νερό και ξανά βράζουμε για λίγο), στο τρίτο βάζουμε λίγη σόδα για να γίνουν μαλακά (το καταλαβαίνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα)

  3. 3

    Χύνουμε και το τελευταίο νερό και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

  4. 4

    Βράζουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Στο μεταξύ, κόβουμε τα πορτοκάλια σε ημικυκλικές φέτες με το μαχαίρι και με ψαλίδι αφαιρούμε τις χοντρές ίνες. Αν τα πορτοκάλια είναι ακόμα ζεστά να είναι ζεστό και το νερό. Τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά στο σιρόπι και δοκιμάζουμε αν έχει δέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

melokipos
melokipos @cook_8449243
Επειδη αν αναλογιστείτε οτι οταν προτοφτιάχτηκε το γλυκο του κουταλιου ο ρολος του ηταν να συνοδεύει τον καφε μια καταπλητικη παραλλαγη αυτου του γλυκου είναι την ώρα του βρασίματος του πορτοκαλιου να προσθέσουμε κοκκουσ καφε δινοντας στο γλυκό μας ένα φινο αρωμα και μια ιδιαιτερη γευση που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτιτικο ουρανίσκο!!! Ιδεα νουμερο 2.Αντι για κοκκους καφε βαζουμε κανελλα και γαρυφαλλο!!!

Από

Aegle
Aegle @Aegle
στις