κύρια φωτογραφία συνταγής Πορτοκαλόγλυκο

Πορτοκαλόγλυκο

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
panakota
panakota @cook_8460786
,athina

Γλυκό με πορτοκάλι, κρέμα και φρυγανιές ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα πιάτο με λίγο σιρόπι σοκολάτας για όσους αγαπούν το πολύ γλυκό, το ωραίο decor αλλά και το συνδυασμό πορτοκάλι-σοκολάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
  2. 3 1/4 κούπες γάλα
  3. 2 πακέτα φρυγανιές
  4. 1 βανίλια (αυτές που είναι σε σε δόσεις)
  5. 2-3 πορτοκάλια
  6. Για το σιρόπι
  7. 4 κούπες ζάχαρη (ή και λιγότερη αναλόγως τα γούστα)
  8. 2 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό (Ξανά λέω πως είναι αναλόγως τα γούστα η ζάχαρη αν το θέλετε πολύ γλυκό η όχι. Εγώ προτείνω να βάλετε 4 κούπες ζάχαρη πάντως καθώς με την κρέμα κ το πορτοκάλι εξισορροπείται), καθώς και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Το βράζουμε μέχρι να αφρίσει λίγο και να έχει αρχίσει να παίρνει ένα κίτρινο-χρυσαφί χρώμα. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (οτιδήποτε αρκεί να μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη αν θέλετε) σπάμε σε μικρά κομματάκια τις φρυγανιές και τις στρώνουμε σαν παντεσπάνι. Αφού έχει κρυώσει λιγάκι το σιρόπι το ρίχνουμε στις φρυγανιές και τις αφήνουμε να ποτίσουν.

  3. 3

    Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμαΣε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και παίρνουμε μισή κούπα μέσα από την κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να βράσει το γάλα, ταυτόχρονα μέσα στην κούπα που έχουμε κρατήσει το γάλα αδειάζουμε το φάκελο με το Άνθος Αραβοσίτου, την δόση βανίλιας και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το μείγμα της κούπας μέσα στην κατσαρόλα, αφού την κατεβάσουμε από το μάτι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει ακόμη μια δόση. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι φρυγανιών και αφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου να κρυώσει.

  4. 4

    Όταν κρυώσει αρκετά κόβουμε σε φέτες τα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε πάνω από το γλυκό.

  5. 5

    Το βάζουμε στην συντήρηση η στην κατάψυξη αν θέλουμε να το τρώμε σαν ''παγωτό''.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

panakota
panakota @cook_8460786
στις
,athina