Πορτοκαλόπιτα με φύλλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις κρυώσει λίγο η πίτα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού τη σερβίρουμε.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
-
100 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
κρόκοι από 4 αβγά
-
ασπράδια από 4 αβγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
-
100 γραμμ. ζάχαρη
-
200 γραμμ. γιαούρτι
-
χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
300 γραμμ. ζάχαρη
-
150 ml νερό
-
φλούδα από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
-
2
Όπως είναι ρολό το πακέτο με τα φύλλα για γλυκά, το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
-
3
Ανοίγουμε μια μια τις ροδέλες σε λωρίδες και τις απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, φτιάχνοντας μια βάση.
-
4
Περιχύνουμε τις λωρίδες με το βούτυρο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
-
5
Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
-
6
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιών, το γιαούρτι και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
-
7
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.
-
8
Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί με την ψημένη βάση.
-
9
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και ψήνουμε για 40'
-
10
Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού.
-
11
Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
12
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σιροπιάζουμε την πίτα όσο είναι ζεστή. Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό.
Σχόλια (6)