Πορτοκαλόπιτα με κρέμα

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
chocoaddict, 22.12.09

Περιγραφή

Εναλλακτική λύση για να γλυκαθούμε με πορτοκαλένια γεύση.

Πορτοκαλόπιτα με κρέμα
photo: cookstella

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση:

  • 125 γρ. Βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αμυγδαλόσκονη
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 γιαούρτι των 200 γρ.
  • 4 αυγά

 

Σιρόπι:

  • 1,5 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Κρέμα:

  • 1,5 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι , Φρούτα
Φτιάχνει: 12 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα μεχρι να φουσκώσει.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και το αμύγδαλο.
  3. Βαζουμε και το αλεύρι το οποίο το εχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  4. Ψήνουμε σε ταψί τετράγωνο για περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
  5. Μολις βγάλουμε απο το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά (ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι).
  6. Μολις τραβήξει το σιρόπι αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την κρέμα. Βαζουμε να βράσει ο χυμός με το περισσότερο νερό και τη ζάχαρη.
  7. Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ σε ένα μπολάκι μαζί με το νερο που κρατήσαμε ισα για να δυαλυθει και να μην έχει κομπάκια.
  8. Μόλις πάει να βράσει ο χυμός βάζουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε γρήγορα.
  9. Περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα και μολις γίνει χλυαρή το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο φιλέ πανω στο γλυκο μόλις βάλουμε την κρέμα. Ετσι γίνεται πιο ευπαρουσίαστο και νόστιμο.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από arhontoula, 22-2-10  
    Υπέροχο γλυκό.Ελαφρύ,παρόλο που έχει σιρόπι και αρκετά εύκολο.Ταιριάζει πολύ με τον καφέ ή το τσάι.Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-2-10  
    Σε ευχαριστω παρα πολυ!οντως απλό αν και σιροπιαστο.Καλή επιτυχία σε ότι κανεις!
    #
    Σχόλιο από ευου, 7-12-10  
    ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 7-12-10  
    ευου γεια σου.Δε βαζουμε αμυγδαλόπαστα αλλα αμυγδαλόσκονη.Αλλο το ένα άλλο το άλλο!Η αμυγδαλόσκονη γίνεται όταν αλέσουμε απλά λευκά αμύγδαλα.Νομίζω οτι αν δε βάλεις δε θα είναι το ίδιο.Οπότε καλύτερα να μην την παραλήψεις.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 3-1-11  
    Ιδιαίτερα αρωματικό γλυκό με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού!
    Αν και σιροπιαστό,η κρέμα του δίνει μια ξεχωριστή και δροσερή γεύση!
    Μας άρεσε πολύ.:)
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 3-1-11  
    cookstella σε ευχαριστω πολυ!Χαιρομαι που αρεσε το γλυκακι!ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από #VIVIAN#, 9-1-11  
    Πάρα πολύ ωραίο και δροσερό γλυκό.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 10-1-11  
    Vivian σε ευχαριστω πολύ!:)
    #
    Σχόλιο από LADYNASIA, 31-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο γλυκό! Το έκανε η μαμά μού το πάσχα αλλά έβαλε την μισή ζάχαρη που έχει και το σιρόπι και η βάση και η κρέμα γιατί θα ήταν πολύ γλυκό! Και έτσι έγινε πολύ ελαφρύ το γλυκό! Επίσης στην βάση έβαλε και λίγο χυμό πορτοκάλι!! Μούρλια ήταν! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 1-6-11  
    ladynasia σεευχαριστω πολυ!χαιρομαι που σας άρεσε.Η ζαχαρη ειναι θέμα γουστου.Παντα επιτυχίες!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 3-6-11  
    Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 3-6-11  
    :)
    #
    Σχόλιο από kmastrogianni, 20-4-12  
    εξαιρετικό γλυκό με πολύ φινετσάτη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Κυρία Κοκοβίκου, 5-2-14  
    Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να εκτελέσω τη συνταγή αυτή να μου διευκρινήσετε αν μπορείτε, τις διαστάσεις του ταψιού που χρησιμοποιείτε αλλά και κατά το ψήσιμο όταν λέτε αντιστάσεις εννοείτε πάνω κάτω;
    #
    Σχόλιο από popi120120, 23-4-14  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από arhontoula, 22-2-10  
    Υπέροχο γλυκό.Ελαφρύ,παρόλο που έχει σιρόπι και αρκετά εύκολο.Ταιριάζει πολύ με τον καφέ ή το τσάι.Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-2-10  
    Σε ευχαριστω παρα πολυ!οντως απλό αν και σιροπιαστο.Καλή επιτυχία σε ότι κανεις!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 7-12-10  
    ευου γεια σου.Δε βαζουμε αμυγδαλόπαστα αλλα αμυγδαλόσκονη.Αλλο το ένα άλλο το άλλο!Η αμυγδαλόσκονη γίνεται όταν αλέσουμε απλά λευκά αμύγδαλα.Νομίζω οτι αν δε βάλεις δε θα είναι το ίδιο.Οπότε καλύτερα να μην την παραλήψεις.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 3-1-11  
    Ιδιαίτερα αρωματικό γλυκό με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού!
    Αν και σιροπιαστό,η κρέμα του δίνει μια ξεχωριστή και δροσερή γεύση!
    Μας άρεσε πολύ.:)
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 3-1-11  
    cookstella σε ευχαριστω πολυ!Χαιρομαι που αρεσε το γλυκακι!ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από #VIVIAN#, 9-1-11  
    Πάρα πολύ ωραίο και δροσερό γλυκό.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 10-1-11  
    Vivian σε ευχαριστω πολύ!:)
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 1-6-11  
    ladynasia σεευχαριστω πολυ!χαιρομαι που σας άρεσε.Η ζαχαρη ειναι θέμα γουστου.Παντα επιτυχίες!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 3-6-11  
    Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 3-6-11  
    :)
    #
    Σχόλιο από kmastrogianni, 20-4-12  
    εξαιρετικό γλυκό με πολύ φινετσάτη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από popi120120, 23-4-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ευου, 7-12-10  
    ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
    #
    Σχόλιο από Κυρία Κοκοβίκου, 5-2-14  
    Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να εκτελέσω τη συνταγή αυτή να μου διευκρινήσετε αν μπορείτε, τις διαστάσεις του ταψιού που χρησιμοποιείτε αλλά και κατά το ψήσιμο όταν λέτε αντιστάσεις εννοείτε πάνω κάτω;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από LADYNASIA, 31-5-11  
    Πάρα πολύ ωραίο γλυκό! Το έκανε η μαμά μού το πάσχα αλλά έβαλε την μισή ζάχαρη που έχει και το σιρόπι και η βάση και η κρέμα γιατί θα ήταν πολύ γλυκό! Και έτσι έγινε πολύ ελαφρύ το γλυκό! Επίσης στην βάση έβαλε και λίγο χυμό πορτοκάλι!! Μούρλια ήταν! Μπράβο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    καλοκαιρινά γλυκά
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της aerikoyli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13